Тауър бридж отбелязва 125-та си годишнина в неделя. Мостът над

...
Тауър бридж отбелязва 125-та си годишнина в неделя. Мостът над
Коментари Харесай

Тауър бридж отбелязва 125 годишнина

Тауър бридж отбелязва 125-та си годишнина в неделя. Мостът над Темза беше тържествено открит на 30 юни 1894 година от Уелския принц, който по-късно станал крал Едуард VII и неговата брачна половинка Александра.

" Бих нарекъл Тауър бридж, евентуално една от най-разпознаваемите здания в света ", съобщи шефът на моста Крис Еърли. През 2018 година Тауър бридж е посетен от рекорден брой хора - 865 хиляди Това са хора, които са закупили билет за пешеходни галерии, ситуирани на височина от 43,5 м. Невъзможно е да се пресметна какъв брой от съвсем 37,4 милиона туристи, които са посетили Лондон през 2018 година са създали селфи на фона на моста.

" Този мост е една от главните визитни картички на Лондон, в случай че не и на цялата Англия, само че не би трябвало да забравяме, че в началото това беше голяма парна машина, издигната с доста практични цели даже във Викторианската ера ", сподели мениджърът за развиване на Тауър бридж - Дирк Бенет. Могат да се видят парни механизми с потенциал от 360 конски сили , които повдигат двете клатещи се крила на моста за прекосяване на кораби до 1972 година, когато са сменени с електрическо задвижване. Парните мотори са ситуирани в музея на южната страна на моста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР