Татяна Дончева е предлагала половин милион лева, за да разцепи

...
Татяна Дончева е предлагала половин милион лева, за да разцепи
Коментари Харесай

Дончева давала половин милион, за да разцепи групата на ИТН

Татяна Дончева е предложила половин милион лв., с цел да разцепи парламентарната група на " ИТН ". Желанието на депутата от от " Изправи се БГ! Ние идваме "  било да притегли хора като ръководителя на Народното събрание Ива Митева и енергийния специалист Иван Хиновски, разказа разказа заместник-председатерят и водач на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов пред БНР.

Дончева направила предлагането си в офиса на човек, чието име Йорданов не загатна. От офиса обаче имало записи на камери, а индивидът щял да се яви на детектор на лъжата, с цел да удостовери историята, съобщи той.

" Нямаме нищо общо с Орлин Алексиев. Татяна Дончева лъже ", заяви заместник-председателят на Има Такъв Народ по отношение на думите на Татяна Дончева от " Изправи се БГ! Ние идваме! ", че Доган и Орлин Алексиев стоят зад партията на Слави Трифонов:

„ Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят откъм гърба. Зад Орлин Алексиев е ясно кой стои. Той беше дълготраен не просто общински консултант, а началник на финансово-бюджетната комисия и „ касичката “ на ГЕРБ. Разбира се, дали тъкмо Доган, дали Доган и Пеевски, против какво, по кое време – това са напълно разнообразни неща “, разяснява Татяна Дончева в предаването „ Неделя 150 “.

" Орлин Алексиев беше от ГЕРБ, не виждам къде е връзката ГЕРБ - Движение за права и свободи, те правилно, че са едно и работят дружно, то по тази причина вършат такава връзка ", сподели Тошко Йорданов и напомни, че в 45-ото Народно събрание е имало мантра, че Има Такъв Народ ще са патерица на ГЕРБ, а в 46-ия парламент новата мантра е, че Движение за права и свободи стои зад Има Такъв Народ.

" Абсолютна политическа проява за заплашване ", по този начин Йорданов дефинира сигнала със опасност за ликвидиране на председателката на Народното събрание Ива Митева.

" Беше проява, тъй като в сигнала опасността е за ликвидиране на Ива Митева и на майка й - с името на майка й и с изречението: " Знам къде живее ", добави пред БНР той. По думите му Митева сега е охранявана от НСО, само че била обезпокоена за майка си:

" Освен проява за сплашване имаше и намек какъв брой е значимо НСО да вардят родственици на всякакви хора, един куп министри, някогашни шефове и така нататък ". 

По думите на Йорданов е имало прекомерно доста съвпадения: " Два дни поред се занимавахме с НСО и незабавно сигнал за ликвидиране против Ива Митева. След това - чета и аз от медиите. Доколкото знам, ГДБОП проверяваха, най-вероятно те са го задържали, прокуратурата се правеше както постоянно на нещо необичайно, потвърждавайки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек.... Не мисля, че някой се е напил и го е направил, изпратил е имейл със опасност ", добави той.

В предаването " Политически НЕкоректно " Йорданов съобщи изрично, че до края на идната седмица Народното събрание ще извърши актуализация на държавния бюджет.

" Ако вярно съм схванал това, което сподели през вчерашния ден президентът Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, с цел да може да се одобри актуализацията на бюджета и още два закона - за НСО и за изваждане на бюрото за отбрана на очевидци, което в този момент е под шапката на основния прокурор. Що се отнася до правосъдната промяна - за спецсъдилищата, нека да стане, тъй като през вчерашния ден Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ на практика саботираха съвещанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът желае и това да мине, ще би трябвало да остави Народно събрание да поработи още малко. Не става дума за нелегално удължение на живота на това заседание, а става дума за осъществяване на някои претенции на гражданското общество ".

Според Тошко Йорданов има тенденциозна координирана офанзива против Петър Илиев, претендент на Има Такъв Народ за вицепремиер в оферти от партията втори вид за държавно управление. По думите му задачата на обвиняванията в плагиатство е Илиев да бъде уволнен от Софийския университет, където преподава.

" Ние си пазиме хората, изключително когато са подложени на невиждан напън, и то без причина. Ако са сбъркали нещо, ще си признаем, че сме сбъркали нещо и това си е решение вътре при нас. До момента Илиев не е наказан за плагиатство, а това се потвърждава в съда.... Има умишлен проект против него.... Когото и да попиташ от Юридическия факултет дали някой е завършвал с 6.00 и какво значи това. Човекът е съвсем извънземен на тематика право. Той е прелестен правист, тука никой не може да го нападна и не смее да каже, че е неприятен правист. Той е от едно потомство с лицата от " Демократична България ", които са адвокати, единствено че той не е от тази клика ".

Йорданов изрече свое подозрение, че офанзивата е координирана, сигналите са главно въз основата на изявления в " Дневник ":

" Дневник " е всичко друго, единствено не и самостоятелен вестник, който няма нищо общо с " Демократична България ", съобщи той.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР