Tata Motors представи концептуалната си разработка H2X Concept на автосалона в

...
Tata Motors представи концептуалната си
разработка H2X Concept на автосалона в
Коментари Харесай

Tata представи концепта си H2X в Женева, колата инспектира самият Ратан Тата

Tata Motors показа концептуалната си разработка H2X Concept на автосалона в Женева. Автомобилът беше инспектиран персонално от патриарха на компанията Ратан Тата на щанда на марката. Новият модел е предназначен за пазарния SUV А-сегмент и се допуска, че серийният му вид, засега обозначен с кода X445, ще бъде представен на интернационалния автосалон Auto Expo 2020 в Ню-Делхи през февруари.

Външният тип на концепта H2X е зависещ на новата дизайнерска философия на компанията Impact Design 2.0. Външно в предната си част новият концепт повтаря почти напълно по-големият концептуален модел H5X. Броните са много едри и яки, с по-ясно изразени ръбове, по този начин както е решен и целият контур на автомобила. В профил правят усещане яките вежди на калниците, огромните колела с туркуазни акценти и черните колонки на покрива.

Интериорът на Tata H2X е решен минималистично, има вграден 10.2-инчов сензорен екран, кормилото е със самолетна инспирация. Интересно са решени блутут високоговорителите във вратите, които могат да се вадят елементарно и да се употребяват на открито от колата. Дизайнерите са работили взаимно с компания за 3D-принтиране, резултатите от което ще забележим в редица елементи на серийното осъществяване на модела.

Според компанията Tata H2X Concept е предвeстник на субкомпактен сериен SUV, който ще предложи “сериозно показване, свързаност на равнище за бъдещето и изключителен интериор ”. Моделът ще ползва новата модулна платформа на компанията - Agile Light Flexible Advanced (ALFA). В сравнение с към този момент серийния модел Altroz, новият субкомпактен Suv ще има по-късо с 50 мм междуосие.

Задвижването на серийното осъществяване на Tata H2X ще е поверено на същия напълно нов атмосферен двигател1.2 л, употребен в модела Altroz. Дали ще се предложи и дизелов двигател за колата към този момент не е ясно, заради засилващите се условия към емисиите на дизелите, правещи невъзможно използването им при евтините стартови модели.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР