ТАСС: Бивш сътрудник на Елцин разказа как Путин е бил

...
ТАСС: Бивш сътрудник на Елцин разказа как Путин е бил
Коментари Харесай

ТАСС: Президентът на САЩ и българския премиер ще обсъдят въпроси на енергетиката и отбраната

ТАСС: Бивш помощник на Елцин описа по какъв начин Путин е бил определен за негов правоприемник
Снимка: ТАСС

Екатеринбург. Първият президент на Русия Борис Елцин е избрал Владимир Путин всред към 10 претенденти за собствен правоприемник, описа Валентин Юмашев, който в края на 90-те оглавява президентската администрация на Руската федерация по времето на Борис Елцин, а в този момент заема длъжността консултант на Путин на доброволна основа, в изявление с журналиста Владимир Познер по време на фестивала " Думи и музика на свободата " в центъра „ Елцин “ в Екатеринбург, представен от TACC .

" Елцин имаше към 10 претенденти в листата си. Той смяташе, че Путин е индивидът, който като първи заместител на Анатолий Собчак схваща по какъв начин работи стопанската система. Това е индивидът, който е минал през другите равнища на президентската администрация, първоначално той беше просто заместител, по-късно стана първи заместител, човек с подобен опит “, сподели Юмашев.

„ Мисля, че в този миг, когато стана първи заместник-ръководител на администрацията (през 1998 г.), Елцин е мислел за него като за собствен правоприемник “, сподели той, като означи, че при започване на Путин му е било мъчно да работи в администрацията и той даже е желал да смени работата си заради обстоятелството, че му остава малко време за фамилията.

Юмашев изясни, че първоначално Борис Немцов е бил номер едно за Елцин. " Борис Николаевич даже го срещна с водачите на непознати страни. Те ходеха в командировка дружно И по принцип за Борис Николаевич в този миг беше явно, че той е претендент номер едно ", сподели той и изясни, че рейтингът на Немцов по-късно е паднал.
Според Юмашев " президентската администрация на Елцин е била един от най-силните тимове. "

През 1997-1998 година Юмашев оглавява администрацията на президента на Руската федерация Борис Елцин, през 1996-1997 година и 1998-1999 година е консултант на президента. На 22 юни 2018 година съветският президент Владимир Путин назначи членът на управителния съвет на Елцинския център Валентин Юмашев за собствен непринуден консултант. Юмашев е и брачна половинка на Татяна Юмашева (Дяченко) - щерка на Борис Елцин.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР