Тъщата е обект на множество вицове, но е факт, че

...
Тъщата е обект на множество вицове, но е факт, че
Коментари Харесай

И аз разказвах вицове за тъщата, но след като опитах от нейната запеканка с кайма, млъквам завинаги

Тъщата е обект на голям брой вицове, само че е реалност, че готвенето й се отдава. Затова и през днешния ден ви представяме една рецепта, която ще ви убеди, че тъщата не е толкоз неприятна фигура. Става въпрос за запеканка с кайма. Продуктите, които са ни нужни, са: 5 яйца, 250 грама кайма (най-добре смес), 1 глава лук, 150 мл бяло вино, 4 супени лъжици доматен сос, сол, черен пипер, корав кашкавал и лой (олио или зехтин). За соса бешамел пък са ни нужни: половин литър прясно мляко, 2 супени лъжици брашно, 15 грама масло, зехтин, сол и черен пипер.
Приготвянето стартира като загреем лой в бездънен тиган. Добавяме каймата и я надробяваме на дребни късчета.

Прибавяме и ситно нарязания лук и ги запържваме. Когато това стане, прибавяме и виното. Намаляваме огъня и задушаваме, като разбъркваме, с цел да не загори.
МЕЖДУВРЕМЕННО ПРИГОТВЯМЕ ЯЙЦАТА.
Те би трябвало да са твърдо сварени. Разрязваме ги на половинки и махаме жълтъците. Следващата стъпка е да се заемем със соса. Взимаме тенджера и я слагаме на слаба температура. В нея сипваме малко зехтин и маслото. Разбъркваме, до момента в който маслото се разтопи, а след това сипваме брашното и бъркаме бързо. Към него последователно прибавяме и млякото, като не стопираме да бъркаме, с цел да не се пресече. Последно прибавяме подправките и бъркаме, до момента в който сосът се сгъсти.

След това взимаме готовата кайма и я слагаме в купа. Към нея прибавяме жълтъците, като можем или да ги настържем, или да ги нарежем на ситно. Добавяме и от соса и готовата примес слагаме в белтъците на яйцата. Подреждаме ги в тава, заливаме ги с останалия сос и ги поръсваме с настърган кашкавал. Печем за десетина минути на 180 градуса и вкусната ни запеканка с кайма е подготвена!
Можете да се насладите на вълшебния й усет!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР