Търсят се спешно кръводарители за семейство от Габрово, настанено снощи

...
Търсят се спешно кръводарители за семейство от Габрово, настанено снощи
Коментари Харесай

Споделете! Помогнете! Търсят се спешно кръводарители за четиричленно семейство със сериозни изгаряния

Търсят се незабавно кръводарители за семейство от Габрово, настанено нощес в УМБАЛ „ Медика ” Русе със съществени изгаряния. Четиримата пациенти са потърпевши след битов случай, при който е избухнала газова бутилка.

Семейството е било превозено с коли за спешна помощ от Габрово. Всички потърпевши са с изгаряния сред 30 и 40 % и инхалация на пушечни газове.

От болничното заведение оповестяват, че при тях са настанени Петя, на 17 години и Димитър Пламенов Добрев, на 20 години, както и техните баба Цанка и дядо Димитър, които са надлежно на 70 и 73-годишна възраст.

Състоянието на двата младежи се прави оценка като тежко, а на възрастните – сериозно, поради това, че те имат редица съпътстващи болести.

Днес е била осъществена хирургична обработка на изгарянията и са преценени провалите, провокирани от огъня. Утре следва осъществяване на свободни кожни пластики на двамата млади пациенти, а в идващите дни на възрастните.

Желаещите могат да дарят кръв за габровците в центровете за даряване на кръв в Габрово, Русе и Велико Търново. Кръвната група не е от голяма важност.

Само за през вчерашния ден са преляти 17 банки кръв, само че има потребност от още.

--

На фотографията са Петя и Димитър Пламенов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР