Търсят отговори за скандала с манипулиране на данниРазговорите ще бъдат

...
Търсят отговори за скандала с манипулиране на данниРазговорите ще бъдат
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева на разпит пред МВФ

Търсят отговори за абсурда с манипулиране на данни
Разговорите ще бъдат от решаващо значение за поддръжката на акционерите

Искат разискванията да приключат бързо

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева ще дава отговор на въпроси на борда на МВФ по отношение на изказванията, че до момента в който е била изпълнителен шеф на Световната бланка е притискала чиновници да трансформират данни в интерес на Китай, заяви организация Ройтерс като се базира на свои източници.

Говорител на МВФ отхвърли да разяснява графика за работа на борда. Първоначално се очакваше членовете на борда да се срещнат с Георгиева още във вторник, само че вместо това те са заседавали по други настоящи въпроси, споделят източниците на Ройтерс.

В понеделник членовете на борда прекарваха часове, разпитвайки юристи от компанията “Уилмър Хейл “ по отношение на отчета им за Световната банка, в който се твърди, че Кристалина Георгиева, като основен изпълнителен шеф на банката през 2017 година, е оказвала непростим напън върху личния състав да промени данни в класацията „ Да правиш бизнес “, тъй че Китай да отиде с няколко позиции по-нагоре. След това представител на МВФ съобщи, че бордът на МВФ " остава зает с изчерпателен, справедлив и своевременен обзор " на въпроса.

Разговорите на борда на МВФ с създателите на отчета за манипулиране на данните и с Георгиева биха могли да се окажат основни за увеличението или подкопаването на поддръжката към нея. Много акционери от МВФ желаят да приключат разискванията на борда по този въпрос преди високопоставените съвещания през идната седмица, написа Ройтерс. В интервала 11-17 октомври следва да се проведат годишните срещи на МВФ и Световната банка.

Досега най-влиятелните правителства-членове на МВФ, в това число най-големият акционер във фонда - Съединени американски щати, се въздържаха от обществена оценка на обстановката. Но високопоставени американски сенатори приканиха за " цялостна отчетност " към абсурда. Председателят на комисията по външните работи към Сената на Съединени американски щати, демократът Робърт Менендес, и Джеймс Риш, най-високопоставеният републиканец в комисията, изпратиха писмо до президента Джо Байдън. Те приканват Байдън да подреди на американското министерство на финансите " да обезпечи цялостна отчетност " с нужното старание и експедитивност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР