Търся всички възможни пътища, за да предотвратя решението на общината.

...
Търся всички възможни пътища, за да предотвратя решението на общината.
Коментари Харесай

Ето как авторът на паметника "1300 години България" защити грозната си творба

Търся всички вероятни пътища, с цел да предотвратя решението на общината. От моя позиция учредения за премахването на паметника няма. Това сподели създателят на паметника " 1300 години България " проф. Валентин Старчев в ефира на БТВ. „ Това политизиране въздейства на решението на общината. Нищо не пада от него. Той е в положение, че няма заплаха. Още преди време, когато беше здрав към него и в редица други обстановки по време на една сесия на ЮНЕСКО делегатите и културни министри се снимаха с него. Ако беше рисков това нямаше да се допусне. Ненормално е да се приказват такива неща “, безапелационен бе създателят на монумента.

„ В интерес на истината имаше моменти на недовършване на едни неща, за което се направиха протоколи и се довършиха. Разчитат на едно писмо, че няколко плочи от западното крило ги няма. През зимата влезе влага и те бяха махнати. Това, че падат е погрешно тълкувание “.

„ Едната причина за премахването е, че по този начин режимът си утвърждава властта. След това пристигна казуса, че се опълчва с различен монумент на 6 полк. Така продължи в тази посока на политизиране и опълчване на обществото “, означи Старчев.

„ Сега има предложение, когато паметникът се разглоби, някъде в Бояна да се откри място и да се аранжира отначало - това звучи неуместно. Тези композиции са проведени дружно с архитектурата в избран ред “. Сега създателят на паметника упорства за прекъсване на процеса на разрушение и той да се реновира.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР