Търсите рецепта за приготвяне на зеле за зимата, което да

...
Търсите рецепта за приготвяне на зеле за зимата, което да
Коментари Харесай

Зеле в буркани за зимата

Търсите рецепта за подготвяне на зеле за зимата, което да се съхранява дълго? Няма да е мъчно. Макар нормално да се употребяват ранни сортове, рецептата, която предлагаме, е чудесна и за късно зеле. Зелето от буркана през зимата е хрупкаво, сладко-кисело и не доста твърдо. Буркани с такова консервирано зеле се съхраняват в продължение на няколко години. Основното тук е капачките да не ръждясват.
Необходими артикули:
- Зеле
- Дафинов лист
- Зърна черен пипер.

 Вижте най-лесната рецепта за кисело зеле! Вижте най-лесната рецепта за кисело зеле!
От дядо знам, че да се прави кисело зеле е нещо еднакво на традиция за българското семейство. Това беше и неговото обичано мезе за ра...
За марината на двулитрови буркани:
- Вода - 5 чаши
- Сол - 3 супени лъжици
- Захар - 1 чаша;
- Оцет 9% - 150 мл.

Начин на птиготвяне:
Нарежете зелето на едри части или просто разкъсайте зелевите листа с ръце (тактиката е добра за ранно зеле). Поставете тези части зеле в огромна тенджера, залейте ги с вряла вода и варете 5 минути откакто кипне водата. Когато тези пет минути свършат, би трябвало да сте подготвени за марината.

На дъното на квалифицирания стерилизиран буркан поставете дафинови листа и зърна черен пипер и напълнете бурканите с части горещо зеле.

Напълнете горещото зеле с вряща марината и незабавно завийте капачките. Обърнете консервите с капачката надолу, увийте ги добре и ги оставете да престоят, до момента в който се охладят. Ако желаете зелето да е розово, сварете цвекло с маринатата. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР