Търсите плажове, покрити със ситен златист пясък. Но ако ви

...
Търсите плажове, покрити със ситен златист пясък. Но ако ви
Коментари Харесай

Плажът-пуканка, покрит с 4000-годишни корали

Търсите плажове, покрити със дребен златист пясък.

Но в случай че ви кажем, че можете да събирате слънчеви лъчи върху... пуканки?

Канарските острови - испански архипелаг, ситуиран край крайбрежията на Северозападна Африка, е дом на някои от най-зашеметяващите плажни линии в региона. Тук ще откриете кристално чисти води и доста пухкави пясъчни плажове.

Но ще намерите и един от най-необичайните плажове на Земята: Popcorn Beach (Playa del Bajo de la Burra или Плажът-пуканка).
View this post on Instagram
A post shared by Anais (@giraudanais)

Той се намира на остров Фуертевентура и има в действителност неповторим „ пясък “, който прилича пуканки, тъкмо като тези, които бихте хапнали в киното.

Тези пуканки обаче в действителност не са пясък. Те са вкаменелости от корали, изхвърлени на брега и "поръсени " с вулканична пепел, което им придава този блестящо бял цвят и форма, наподобяващи пуканки.

Малките структури са известни като родолити, изяснява уебсайтът Hello Canary Island. Те "растат под вода с един милиметър годишно, тъй че в случай че са с размери 25 сантиметра, значи са израснали в продължение на 250 години ", се споделя още на уеб страницата, представен от T+L.
View this post on Instagram
A post shared by Mauro Crivellaro (@mauro_crivellaro)

Туристическият портал отбелязва, че някои родолити „ се правят оценка на повече от 4000 години “. Въпреки че плажът не е нов, той притегля по-широко внимание с помощта на обществените медии. Ако желаете да го посетите, това е много елементарно място за разкриване, откакто стигнете до Канарските острови.

Според Ferry Hopper, Playa del Bajo de la Burra е покрай град Коралехо в община Ла Олива. Най-лесно е пътешествениците да се разходят от Коралехо до най-близката зона с „ пуканки “, като това лишава към час във всяка посока.

Едно доста значимо нещо, което би трябвало да запомните - можете да вършиме фотоси с „ пуканките “, само че не и да ги вземате с вас у дома.

„ Според някои източници, повече от 10 кг корали изчезват от Popcorn Beach всеки месец “, написа уебсайтът Hello Canary Islands. „ Жизненоважно е всички гости на Popcorn Beach да помнят, че те не би трябвало да се носят у дома. “
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР