Търсите перфектната зимна ваканция? От празнични светлинни дисплеи до напудрени

...
Търсите перфектната зимна ваканция? От празнични светлинни дисплеи до напудрени
Коментари Харесай

Кои са любимите зимни дестинации на европейците?

Търсите съвършената зимна почивка? От празнични светлинни екрани до напудрени ски писти, Европа няма дефицит на примамливи благоприятни условия. Но когато температурите паднат, градовете са мястото, където би трябвало да бъдете. Това е заключението на онлайн туристическа организация Trip.com, която проучва обичаните бягства през зимата измежду немски, испански, френски, италиански и английски пътешественици, написа Euronews.

Данни от края на ноември до началото на март 2022 година – и планувани пътувания за същия интервал през 2023 година – откриха ясно желание към градските центрове, като Лондон, Барселона и Париж, които се оказват най-популярните зимни европейски дестинации.
Германците
Със своите красиви села и невероятни коледни базари Германия е зимна страна на чудесата, тъй че не е изненада, че нейните жители обичат да стоят покрай дома си по време на празничния сезон.

През 2022 година Берлин беше най-популярната зимна туристическа дестинация измежду германците, следван от Франкфурт и Мюнхен. Столицата остава известна тази година на второ място, като Франкфурт заема първото място, а Дюселдорф се подрежда на трето място пред Мюнхен и Хамбург. Кьолн и Щутгарт също попаднаха в топ 10.

Извън Германия, Барселона, Лондон и Мадрид са най-хубавият избор за германците, показващи желания им към огромните градове, известни със своите празнични тържества.
Испанците
Испанските жители също обичат да са със фамилията по Коледа, а Мадрид и Барселона са топ дестинациите. Испания не е известна единствено измежду локалните поданици – през 2022 година тя е най-посещаваната дестинация в Европейски Съюз от интернационалните туристи с 271 милиона нощувки, прекарани в туристически места за настаняване, съгласно данни, оповестени неотдавна от Европейската комисия.

Лондон и Париж също станаха известни зимни дестинации измежду испанските туристи през 2023 година, следвани от Малага, Рим, Билбао, Валенсия, Майорка и Севиля.
Французите
За френските туристи Париж е най-популярната дестинация през зимата, следван от Лондон, Лион и Рим. Привлекателността на столицата на Обединеното кралство не се лимитира единствено до Коледа – френските пътешественици я посещават и за новогодишни празници и зимни разпродажби. Ница, Барселона, Мадрид, Марсилия, Лисабон и Милано също влизат в топ 10. През 2022 година повече от три четвърти от жителите на Франция са пътували като туристи, демонстрират данните на Евростат.
Италианците
Италианците избират Милано и Рим през зимата, с възходящ интерес към Париж, Барселона и Лондон. Катания, Неапол, Бари и Венеция също влизат в топ 10 в страната, дружно с Барселона в Испания и Амстердам в Холандия. През 2022 година Италия е на второ място след Испания по известност измежду интернационалните туристи, демонстрират данните на Евростат.
Британците
За туристите от Обединеното кралство Лондон и Манчестър непрекъснато се класират като топ дестинации. Бирмингам, с неговия коледен базар и голям търговски център, също е известен през зимата, както и Единбург и Лийдс. Извън страната Барселона и Париж са две от най-хубавите зимни дестинации. През зимата на 2023 година Амстердам, Рим и Атина също нарастват по известност измежду британците.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР