Търсите ли най-добрия начин да обучите вашето куче? Има съществена

...
Търсите ли най-добрия начин да обучите вашето куче? Има съществена
Коментари Харесай

Пет основни команди, на които да научите кучето си

Търсите ли най-хубавия метод да обучите вашето куче? Има основна разлика сред това да имате подготвено куче и вашият любим да има личен темперамент.

Основните команди, на които може да го научите, са от значително значение при държанието му. Много е евентуално те да се окажат основни при възникването на някои проблеми при развъждането на кучето ви, а също по този начин да предотвратят нежелани реакции от него.

Много стопани си задават въпроса от кое място би трябвало да стартират образованието на техния любим и до каква степен посещаването на профилиран курс може да помогне за усвояването на мечтаните команди.

Ето от кое място би трябвало да започнете:

СЕДНИ

Това е една от първите команди, които кучето ви би трябвало да знае. Когато то я усвои, ще бъде доста по-спокойно и тя е добра основа за научаването на по-сложни указания от ваша страна. За да научи вашето куче тази команда, дръжте лакомство покрай нослето му. Движете ръката си и накарайте любимеца си инстинктивно да седне. Когато това стане, кажете командата „ Седни ” и му дайте лакомството. Правете това упражнение постоянно при хранене и не забравяйте да окуражите кучето си, когато го извършва вярно.

ЕЛА

Това също е доста значима команда, която играе роля и за сигурността на кучето ви. Дръжте го на каишка, която да бъде на равнището на шията му. Кажете ясно командата и деликатно придърпайте кучето си към вас. Ако я извърши вярно, го наградете с лакомство, а когато я усвои добре, пробвайте командата и без мотив в безвредна среда.

ДОЛУ

Това е по-трудна команда за кучето ви. То би трябвало да бъде в положение на цялостен покой, с цел да усвои това, което желаете от него. Поставете в ръката си лакомство, което то може да надуши. Движете я надолу, до момента в който не доближи земята, а когато кучето последва ръката ви, кажете на глас командата и в случай че тя е изпълнена вярно, го наградете уместно.

СТОЙ

Подобно на командата „ седни ”, „ спри ” също е доста значима за държанието на вашето куче и неговата сигурност. За да сте сигурни, че то ще разбере какво би трябвало да направи, когато чуе „ спри ”, кучето ви би трябвало изцяло да е овладяло командата „ седни ”.  Накарайте кучето си да седне. След това поставете ръка пред него, кажете „ спри ” и постепенно се отдалечете с няколко крачки от него. Ако то е чинно, го наградете с лакомство. Постепенно увеличавайте дистанцията сред вас и кучето, с цел да стартира да я извършва и отдалеко.

ОСТАВИ

Тази команда е изключително значима при любопитните кучета. Тя също е значима за тяхната сигурност, както и тази на близките. Поставете лакомства в ръцете си и затворете пестник. Покажете му ръката си и кажете „ остави ”. Постарайте се кучето да се отдалечи от ръката ви, без да има предпочитание да види какво има в нея. Когато това се случи, може да го премиите с лакомство.

Не притискайте кучето си. То може да се нуждае от повече време за усвояването на някои команди. Не се дръжте жестоко с него, тъй като това ще го върне стъпка обратно. Давайте му обич при всяка изпълнена задача и то ще ви отвърне със същото.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР