Търсим възможности за удължаване на валидността на визите за сезонни

...
Търсим възможности за удължаване на валидността на визите за сезонни
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Туризмът осигурява заетост на 12% от работещите в България

Търсим благоприятни условия за удължение на валидността на визите за сезонни служащи. Надяваме се в период от две седмици да има подготвени оферти за законодателни промени и тази мярка да е в действие за идния летен сезон. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила пред участниците в Междуведомствения съвет за фрагментите в туризма, който е съвещателен орган към министъра, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Недостигът на квалифицирани фрагменти през дейните сезони основава нужда да се откри решение на проблема по какъв начин наетите към този момент у нас задгранични чиновници да могат да получат това позволение. Така те ще могат да изкарат целия летен сезон, без да се постанова да се връщат в страните си, с цел да аплайват за нова виза, която съгласно периода на годност сега, изтича в разгара на сезона, посочи министър Ангелкова.

Тя добави още, че в сряда е провела работна среща с Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила, заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на външните работи, на която е коментирано това предложение, както и опциите за приемане на позволение за престояване от сезонни служащи от трети страни в туризма без съществуване на виза вид „ Д “.

Министърът уточни още, че с цел да се преодолее продължително казуса от изключителна значимост е дуалното образование и връзката сред бизнес и обучение. Надявам се в тази тенденция на взаимоотношение да намерим положителни практики, които да използван, тъй че от ден на ден хора да получават професионална дееспособност и да се осъществят в България.

В момента се изследват опциите за основаване на Център за подготовка и преквалификация. Поставили сме си за цел от 2019 година година дружно с Министерство на образованието и науката да създадем този център и считаме, че това ще бъде позитивна стъпка в развиването на фрагментите, зави министър Ангелкова.

В сферата на хотелиерството и ресторантьорството са включени над 27 хиляди дейни предприятия. По данни на Национален статистически институт за 2017 година заетите в тези две посоки са били общо над 169 хиляди души. Заедно с туроператорите и туристическите сътрудници и останалите свързани стопански действия тези индикатори са доста по-високи и образуват близо 12% претовареност от всички действия у нас съгласно статистиката на Национален статистически институт за 2016 година

Кметът на Русе Пламен Стоилов благодари на министър Ангелкова за положителното съдействие и ползотворно партньорство. Отворени сме за всевъзможни взаимни хрумвания и планове, които ще допринесат за развиването на бранша и го направи още по-голям и важен за стопанската система на страната, разяснява още той. И добави, че за общината е извънредно значимо развиването на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР