Търсихме актриса с ретро излъчване, не знаехме коя е, обясняват

...
Търсихме актриса с ретро излъчване, не знаехме коя е, обясняват
Коментари Харесай

Дъщерята на Радев печели с екзотика ролята на еврейката Сара

Търсихме актриса с ретро лъчение, не знаехме коя е, изясняват от екипа



Освен с надарена актьорска игра Дарина Радева печели с екзотично и ретро лъчение ролята на единствената еврейска кралица в България.

Дъщерята на президента Румен Радев влиза в облика на младата и красива Сара, която пленява сърцето на цар Иван Александър, и българският държател я взима за втора брачна половинка, изоставяйки към този момент остаряващата Теодора. Снимките на лентата стартират през април, а по проект най-късно през януари 2024-а филмът " 1349 лето Господне " би трябвало да бъде по кината.

Това показа пред " България Днес " копродуцентът на кино лентата Десислава Ковачева, която дружно с Максим Генчев е моторът на продукцията. Продуцент е Българска национална телевизия, като 6 месеца след излизане на кино лентата по кината той ще бъде излъчен и по публичната телевизия.

 Царица Сара

Царица Сара

" Дарина бе определена на кастинг всред няколко претендентки. Не знаехме, че е щерка на президента. Тя е доста екзотична. Търсехме визия, която да не е модерна. Освен доста надарена като актриса Дарина носи ретро лъчение, с което доста ни впечатли ", показа още Деси Ковачева, която бе мотор и на кино лентата " Ботев ".

 Десислава Ковачева

Десислава Ковачева

Още две красиви актриси влизат в екипа на кино лентата. Неда Спасова ще се превъплъти в ролята на първата и изоставена от цар Иван Александър брачна половинка Теодора. Докато Сара Драгулева, позната на феновете като сервитьорката Гери от сериала " Братя ", ще играе колоритната роля на царската държанка.

Предвидени са 20 снимачни дни. Най-много от тях ще бъдат в Бачковския манастир, където се пази единствената икона на цар Иван Александър, рисувана по негово време. Той е и ктитор на обителта. Там ще бъде пресъздаден по специфичен метод и неповторимият царски замък на владетеля, който е бил най-големият в Европа по време на Средновековието.

Филмът ще стъпи върху повестта " Иван Александър " на Иван Вазов, а екипът ще заложи на хубавото и звучно българско слово.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР