“Търси се прокурор, който да образува досъдебно производство и да

...
“Търси се прокурор, който да образува досъдебно производство и да
Коментари Харесай

“Ние идваме“ предлага 72 000 лв. на прокурора, който арестува Гешев

“Търси се прокурор, който да образува досъдебно произвеждане и да постанови 72 часов арест на основния прокурор Иван Стоименов Гешев, след което да му предяви обвинявания поради закононарушенията против правораздаването, които той е правил през годините “. Това гласи самодейността “За главата на Гешев “, която предлага 72 000 лева на смелия магистрат, което е “гражданска награда “, събрана с микродарения.

Отровното трио прецизира във фейсбук, че това е взаимна акция с проверяващия уебсайт Bird.bg



Парите постъпват по банковата сметка на неправителствената организация “Ние идваме” и след приспадане на дължимите налози те ще бъдат разполагаем за погашение на наградата.

“Ако подобен прокурор не се откри или в случай че се откри, само че откаже да получи наградата, сумата ще бъде дарена на Червения кръст “, оповестяват уредниците.

В известието се споделя, че адв. Николай Хаджигенов от “Ние Идваме” водеше и фондонабиращата акция “За задачите на протеста”, която през 2020 година събра над 35 000 евро единствено от онлайн дарения. С това финансово включване на жителите бяха обезпечени логистично митингите, довели до рухването на режима на Борисов.

“Мисията е допустима! Включете се с дребна сума! “, оповестяват уредниците.

Главният прокурор, както и всички други магистрати, има функционален имунитет. Той не може да бъде подвеждан към наказателна отговорност за своите дейности по работа, само че под изискване, че не е направил закононарушение от общ темперамент.

Конституционният съд към този момент се произнесе, че всеки способен прокурор може да стартира наказателено произвеждане против основния прокурор. Това обаче не значи, че всеки прокурор е “компетентен “. Според Наказателно-процесуален кодекс огромна част от закононарушенията, осъществени от магистрати, са подсъдни на Специализирания съд и заради това единствено спецпрокурор може да вземе това решение за ареста на Гешев.

Ако профилираното правораздаване бъде закрито, тези каузи ще бъдат разследвани от Софийската градска прокуратура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР