Търсеният резултат е ГРИПЕН НА ЛИЗИНГ.Целта е договор за дългосрочен

...
Търсеният резултат е ГРИПЕН НА ЛИЗИНГ.Целта е договор за дългосрочен
Коментари Харесай

Атлантици: Само шум и отвличане на вниманието, лобито на Радев търси отново Грипен

Търсеният резултат е ГРИПЕН НА ЛИЗИНГ.
Целта е контракт за дълготраен лизинг, най-малко 10 годишен. И като пари няма да коства по никакъв начин на ниска цена, тъй че на процедура може да се наложи да платим толкоз, едвам си ги купим. 
Вариантът за пазаруване на самолети е единствено за похищение на вниманието и да сътвори звук, на чиито декор лизингът да наподобява като по-приемливия от двата разновидността. Стар колкото света

 търговски трик

Освен това, опитът и на Полша, и на Румъния демонстрира, че постигането на начална и цялостна оперативна подготвеност на Ф-16 лишава години. Тук нашите Военновъздушни сили надали ще са високо стимулирани да вкарат колкото се може по-бързо новите Ф-16. По-старите водачи няма до могат да преминат на тях от МиГ-29, само че на Грипен ще имат по-добри резултати, затова и ще имат вероятност по-дълго да летят. Затова Грипенът е прелъщение, на което мъчно ще устоят. Грипен подсигурява работа на тези водачи, които не стават за Ф-16. За американските самолети трябват млади водачи, а не такива, към този момент привикнали окончателно на старите руски. 

Грипенът за тях е избавление

Не на последно място, заиграването с броя също работи за лизинг на Грипен. По контракта от 2019 година би трябвало да получим единствено 8 самолета, а още осем ще придобием, в случай че сключим нов контракт. Военновъздушни сили ще упорстват, както от дълго време го вършат, че имаме потребност от 16 самолета, с цел да можем дейно да пазим небето си. Да не забравяме, че преди войната в Украйна лобито на МиГ-29 на това разчиташе, с цел да оправдае оставането на въоръжение на старите руски самолети до 2028-2029 година.
Сега с МиГ-29 не става, само че с Грипен се надяват да мине номерът. Хич да не се надяват!
Две платформи са злополучие за бюджета на МО, само че за това би трябвало да има грамотно политическо управление с визия, което да сложи най-сетне Военновъздушни сили на мястото им. 

Какво би трябвало да се направи?

Вместо сходни лобистки еквилибристики, които ще източат така и така оскъдните запаси за защита и ще слагат на тестване плановете за рационализация и на останалите типове въоръжени сили, до момента в който получим оперативни качества на първите осем нови Ф-16, би трябвало:

1. Да осигурим задача на НАТО по air policing за времето до момента в който получим цялостните оперативни качества на новите Ф-16. Това значи, че задачата може да бъде в един миг едновременна усилена, до момента в който от начални преминем към цялостни оперативни качества на Ф-16.

2. Инвестиции в образование на още млади и перспективни водачи за Ф-16. Те са бъдещето. Безполезно е да се търсят самолети за такива, които към този момент са прекомерно остарели, с цел да могат да се научат да летят на Ф-16.

3. Незабавно снемане от въоръжение на МиГ-29 и СУ-25 и предаването им на Украйна, в подмяна на поддръжка от страна на нашите съдружници, като да вземем за пример обезпечаване на съюзния air policing гратис, както и закупуване на вторите нови Ф-16 с отстъпка. 

Още в този момент можем да изпратим на Украйна 7+7 ремонтирани руски самолети в Руската федерация и Беларус (бяха по осем, само че към този момент, за съжеление, загубихме по един и от двата вида), плюс останалите неремонтирани машини, които могат да послужат за аварийни елементи най-малкото.
А за надбавките старшите и висшите офицери по щабовете и в МО да не се безпокоят повече. Това е задължение, от което от дълго време им е време да се отърват. Път на младите!
Път на бъдещето!
Така ще им олекне и на съвестта.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР