Търсенето в някои населени места е 10 пъти над предлаганетоВсе

...
Търсенето в някои населени места е 10 пъти над предлаганетоВсе
Коментари Харесай

Правят офиси на село

Търсенето в някои обитаеми места е 10 пъти над предлагането

Все повече хора желаят да работят в офис в селска къща. Търсенето на офиси в българските села се покачва извънредно доста, най-много за изнасяне на действия в областта на IТ, разнообразни производства, услуги и менажиране на онлайн магазини, описаха брокери на парцели. Този феномен е реалност главно край Пловдив, Пазарджик, Варна и Бургас, написа

Нараства и търсенето на селски къщи от хора, които желаят да имат дом по-близо до природата. В селата към Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Ловеч търсенето на къщи надвишава предлагането повече от 10 пъти, описаха брокери на парцели. Купувачите търсят най-вече подготвени за нанасяне къщи с двор от най-малко 1 декар.

Има огромен интерес и към къщи към София. Според Борислав Борисов, ръководител на Асоциацията на българските села, България към този момент има нови най-скъпи села, които са изместили досегашния №1 - Арбанаси. Те се намират наоколо до София, към региона на планина Витоша. Причина за високите цени на парцелите там е близостта им до столицата. Хората с по-малки финансови благоприятни условия се насочват към по-отдалечени от огромните градове села. В резултат има доста покупко-продажби с къщи и в такива обитаеми места.

Има огромен интерес и към къщи в нови жилищни комплекси и имоти в регулация, където може да бъде издигната нова къща. Много купувачи с огромни финансови благоприятни условия желаят да имат къща на село, която да им обезпечи избрани улеснения. За задачата те избират да купят терен, на който да бъде издигната напълно нова къща съгласно условията им.

Основната причина за всичко това е желанието на доста хора да се реалокират за непрекъснато на село или най-малко да имат втори дом по-близо до природата, където да вървят през уикендите. Само през предходната 2021 година броят на новорегистрираните поданици на село е над 108 хиляди души, съгласно данни на Асоциацията на българските села. А прогнозата за 2022 година е към 90 хиляди души да се изместят за непрекъснато в българските села. Около 70% от хората, които се местят на село, идват от огромните градове в страната, а останалите - от чужбина.

Търсенето на къщи за дълготраен наем в българските села също е доста огромно, а такива предложения на пазара съвсем няма.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР