Търсенето на работа може да е дълъг и изтощителен процес.

...
Търсенето на работа може да е дълъг и изтощителен процес.
Коментари Харесай

Никога не давайте тези 8 неща на работодател, преди да ви е наел

Търсенето на работа може да е дълъг и уморителен развой. Затова и някои хора, които от доста време все не съумяват да получат заветната позиция, са подготвени на всичко, с цел да бъдат наети. А някои работодатели знаят това и се възползват от него.

Има неща, които е напълно обикновено да ви попитат или да изискат от вас по време на изявление за работа или пък в дните към събеседването. Но има и други, които не трябва да давате, преди да сте сигурни, че ще получите мястото, поучава Fobres.

В никакъв случай не предоставяйте:

1. Ваша интелектуална благосъстоятелност безплатно - дизайни, презентации, текстове и така нататък Некоректни работодатели могат да я употребяват за лична полза.

2. Бизнес проект или някаква друга задача, която са ви сложили и ще ви отнеме прекалено много време. Отново е евентуално просто някой да им свърши черната работа, без да платят за това.

3. Контакти на хора, които вие познавате и ще са потребни на компанията. Нека първо ви наемат, а по-късно се възползват от връзките ви.

4. Важна информация за предходния ви шеф или клиенти, с които сте работили. Не е по никакъв начин правилно да я изискват от вас, преди да са ви дали увещание, че ще ви наемат.


5. Специфични, детайлни препоръки за това по какъв начин да разрешат проблемите си. Ако ви зададат сходен въпрос на изявлението, отговорете задоволително умело, с цел да привлечете вниманието им. Но за същинската експертиза дано предложат нещо в подмяна.


6. Съгласието си за несигурно дълъг експериментален интервал, в който няма ясно възнаграждение. Тук би трябвало да ви светне алената лампичка - евентуално още веднъж ще се опитат да ви употребяват.

7. Твърде персонална информация или персонални данни, с които може да се злоупотреби.

8. Информация за предходните ви заплати и бонуси. Старайте се да преговаряте за възнаграждението си, без да ги споменавате.

Редактор: Деница Райкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР