Търсенето на работа може да бъде безкраен цикъл от изпращане

...
Търсенето на работа може да бъде безкраен цикъл от изпращане
Коментари Харесай

Какво да правите и какво да НЕ правите, когато търсите работа

Търсенето на работа може да бъде безконечен цикъл от изпращане на CV-та, нервно очакване, отчаяние и нови кандидатствания. Независимо дали от дълго време се пробвате да откриете нова позиция или занапред стартирате, тези препоръки от Business Insider ще ви бъдат потребни.

3 неща, които е добре да вършиме, когато търсите работа:

1. Използвайте контактите си.

Разпитвайте дискретно някогашни сътрудници или такива от други компании. Често по неофициални канали се получава доста повече информация от публично обявяваната.

2. Обновете имиджа си.

Уверете се, че автобиографията ви и други документи, които ви показват, са настоящи, добре написани и ви дават отговор на позицията, за която кандидатствате. Прегледайте и профилите си в обществените мрежи за неуместно наличие, тъй като е мощно евентуално работодателят също да го направи.

3. Напишете си домашното.

Ако сте се спрели на съответна компания или съответна позиция, разучете колкото се може повече. Така в случай че ви извикат на изявление, ще бъдете готови и ще извършите ужасно усещане.

3 неща, които НЕ бива да вършиме, когато търсите работа:

1. Не се ограничавайте.

Може и да сте си харесали избрана позиция, само че това не значи, че не трябва да се огледате и за други благоприятни условия. Може ненадейно да видите нещо друго, което да е тъкмо за вас.

2. Не бъдете досадни.

Да си упорит и предприемчив е едно, да си нагъл - напълно друго. Не звънете на обещано работно място по няколко пъти, откакто е станало ясно, че нямат интерес към вас.

3. Не бъдете неточни.

Ако към този момент имате спогодба с шеф, не се свързвайте с различен зад тила му. В случай, че ви попадне по-добро предложение, бъдете оптимално почтени в връзката с всички страни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР