Търсенето на пътувания до Европа достигна рекордни стойности през изминалото

...
Търсенето на пътувания до Европа достигна рекордни стойности през изминалото
Коментари Харесай

Полетите от САЩ за Европа рязко поевтиняха: Намират се двупосочни билети за по-малко от $400

Търсенето на пътувания до Европа доближи рекордни стойности през миналото лято, което докара до впечатляващи цени на самолетните билети от над $1,500. Тези дни към този момент отминаха, а цените са на по-малко от 1/3 от летните стойности, написа търсачката за полети Thrifty Traveller Premium.
Те означават, че цените на трансатлантическите направления падат до $400 (а от време на време даже $300) през зимата и евентуално ще се задържат такива и напролет на 2024 г. 
„ Почти всички над 200 летища в Съединени американски щати и Канада, с които работим, оферират полети до Европа на цени под $499, даже до известни дестинации като Лондон, Париж и Рим “, означават от Thrifty Traveller Premium. 
Евтините билети са за трите съществени превозвачи в Съединени американски щати – American, Delta и United, както и за техните европейски сътрудници. „ Така че, в случай че сте обмисляли пътешестване до Европа, време е да действате: мъчно ще намерите по-добри цени от сегашните “, поучават специалистите.
Най-добрите предложения са за Италия, означават от Thrifty Traveller Premium. Евтини двупосочни билети могат да бъдат закупени освен за Рим и Милано, само че за Флоренция и Болоня. 
Тази есен и Delta, и American оповестиха и нови направления до Неапол от идната година. 
Междувременно пътуването до Испания също ще коства под $500, а от време на време даже под $400 за отиване и връщане, без значение дали желаете да отидете до Барселона или Мадрид. 
Дори градове, които нормално имат по-високи цени за Европа, като Минеаполис, Атланта и Сан Франциско също към този момент са в крайник с тази скорошна наклонност. Това включва някои доста по-евтини директни цени на Delta за полети до Париж – „ Шарл дьо Гол “ и Амстердам до пролетта на 2024 година

Евтино ще се пътува и до Балканите
Доскоро двупосочен билет до Атина се намираше извънредно мъчно на цена под 1,000 $. Сега билетите костват на половина. 
Пътуването до турския мегаполис Истанбул, където кацат и доста българи, прибиращи се в Родината, също поевтинява.
Падат и цените на полетите до Хърватия. Независимо от кое място летите: дребното градче Хибинг, Минесота, Грийт Фолс, Монтана, Паско, Вашингтон или Талахаси,
Флорида, може да намерите двупосочен билет за $567.

Какво е по-добре от на ниска цена полет до Европа?
Евтин полет до Европа в предната част на самолета – или може би съвсем безвъзмезден, запазен с точки и благи. Въпреки че цените на полетите до Европа спадат, в последно време се следи и съществено възобновление на евтините полети в бизнес класа и в първокласни кабини. 
Апартаментите от бизнес класа Mint на JetBlue могат да бъдат употребявани по новите направления до Дъблин (DUB) и Единбург (EDI) през идната година.
В последна сметка това е новината, която пасажерите чакаха. След няколко месеца на скъпи трансатлантически пътувания, цените на полетите в Европа падат до стойности, които не са виждани от години. 
Заради ниските цени пък самолетните компании чакат нараснал интерес и възнамеряват да реализират по над
600 постоянни пътнически трансатлантически полета на ден през идващото лято.
Анализ на Cirium пресмята, че в 10 дни през юни, юли и август ще има толкоз, като максимума – 601 – единствено два пъти: на 29 юни и 3 август. Въз основа на графиците, изпратени от превозвачите до Cirium, 600 или повече ежедневни полета Съединени американски щати – Европа ще има през летните съботи. 
Първата такава дата се чака да бъде на 8 юни, по-късно 15, 22, 29, 6, 13, 20, 27, 3 август и 10 август.
Над 500 полета на ден за първи път бяха реализирани на 31 юли 2016 година (503), само че пандемията явно забави по-нататъшния напредък. Сега броят им още веднъж се усилва доста. За десетте летни съботи се чакат над 6,002 заминавания за Европа, което бележи растеж с +8,2% по отношение на същите дати през 2019 година и +7,8% по отношение на 2023 г. 
Ако разгледаме датата 29 юни, първата от двете, на които се чакат 601 трансатлантически полета на ден. През 2019 година същата събота е имала 554 полета, нараствайки единствено с един до 555 на най-близката използвана дата през 2023 година С други думи, през 2024 година се чакат спомагателни 46 полета на този ден. 
Най-много направления се чака да извърши United. Въпреки това, единствено три излитания го разделят от втория в листата, Delta. Всички американски оператори общо пък ще изпълнят 44% от директните полети от и до Европа. 
Освен тях маршрутите ще се извършват и от европейските самолетни компании British Airways, Lufthansa, Air France, Virgin Atlantic, Icelandair, Aer Lingus и Turkish Airlines.
Нямате билет за Коледа? Може би изпуснахте най-хубавото време за пазаруването му
Най-доброто време да резервирате полетите си за Коледа през 2023 година е било към 71 дни преди деня на тръгване, сподели разбор на Гугъл Flights, базирайки се на неговите исторически данни за полети в Съединени американски щати. Това значи, че е трябвало да купите билет сред 13 октомври и 15 октомври, с цел да вземете най-хубавите покупко-продажби за пътешестване сред 23 декември и 25 декември. 
Google Flights проучва междинните цени на билетите сред 2018 година и 2023 година за най-търсените 4,000 полета в Съединени американски щати. Най-доброто време за запазване на полети Съединени американски щати – Европа пък е било с ден по-рано или 72 дни преди заминаването, споделиха от компанията. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР