Търсенето на митичното и неуловимо засега чудовище от езерото Лох

...
Търсенето на митичното и неуловимо засега чудовище от езерото Лох
Коментари Харесай

НАСА ще помогне в търсенето на чудовището от Лох Нес

Търсенето на митичното и неуловимо към този момент страшилище от езерото Лох Нес минава на ново, по-високо равнище, оповестява Мейл онлайн.

Центърът „ Лох Нес “ в Хайлендс, Шотландия, е изискал от НАСА да даде опита си за ново търсене на именитото създание.

„ Надяваме се, че специалистите от американската галактическа организация биха могли да разполагат с усъвършенствана технология за сканиране на езерото " - сподели Ейми Тод, маркетинг управител на центъра „ Лох Нес “.

NASA urged to help in fresh search for Loch Ness monster

Read more ⬇️
— Sky News (@SkyNews)
Поредното търсене ще се организира на 90-годишнината от първото проведено наблюдаване на повърхността на Лох Нес: Това е експедицията на сър Едуард Маунтин, от 30 май до 2 юни. 

След тази първа експедиция през 1934 година в формалния указател на наблюденията са вписани над 1156 случая на виждане на чудовището от Лох Нес.

Миналата година обновеният център „ Лох Нес “ сплоти старания с „ Лох Нес Експлорейшън “ - самостоятелен и непринуден проучвателен екип, дружно със стотици персонални и виртуални доброволци, с цел да претърсят за следващ път фамозните води на езерото Лох Нес. Търсенето бе подкрепено от хидрофон, който улови мощни подводни шумове, а също по този начин бяха регистрирани няколко евентуални визии на съществото.

„ Миналата година привлякохме вниманието на света с едно от най-големите търсения на Неси, като към нас се причислиха участници от Америка, Канада, Франция, Италия, Япония и други “, сподели Пол Никсън, основен управител на центъра „ Лох Нес “.

„ Тази година сме твърдо решени да разберем повече за неуловимото страшилище от Лох Нес, защото се чуват необясними шумове “ , добавя той.

NASA has been asked to help out as a new search for the Loch Ness Monster is set to get under way
— RTÉ News (@rtenews)
При новото търсене се набират доброволци, които да следят повърхността на езерото и да наблюдават за набраздявания по водната повърхнина. 

Междувременно специалистите се надяват, че НАСА може да даде профилирано съоръжение, което да помогне за откриването на чудовището. 

Освен че желаеме помощта на начинаещи ловци на чудовища, които да ни оказват помощ в търсенето, ние желаеме и помощта на специалисти, добави господин Никсън. 

„ Вълнуваме се, че това търсене ще бъде най-мащабното до момента, защото търсим ново съоръжение, което да ни помогне да разкрием най-големите загадки на езерото “ , обобщава той.

Ако желаете да се включите, само че не можете да стигнете до езерото, ще можете да следите камерите онлайн на уеб страницата Visit Inverness Loch Ness.

52-годишната Чи Кели е направила фотоси на създанието преди половин десетилетие, само че преди време не ги е споделила от боязън от обществено присмиване. 

Първите 15 фотоси бяха разкрити предходната година, а в този момент подкастът The Cryptid Factor разгласява и проучва всичките 71 фрагмента. Той се надява, че фотосите, направени от госпожа Кели, която работи като преводач, ще провокират диспути измежду проверяващите по целия свят. 

Снимките са включени във видеоклип и демонстрират обект, който се движи по езерото. 

Въпреки че доста изображения на по този начин нареченото страшилище - в това число известната фотография, направена през 1934 година от полковник Робърт Кенет Уилсън - се оказаха имитации, това не стопира ни минимум туристите, които всяка година се стичат в региона с вярата да видят митичния звяр.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР