Търсенето на метали, използвани в производството на батерии, като графит,

...
Търсенето на метали, използвани в производството на батерии, като графит,
Коментари Харесай

Търсенето на тези метали ще нарасне с 500%

Търсенето на метали, употребявани в производството на акумулатори, като графит, литий и кобалт, ще нарасне с близо 500% до 2050 година вследствие на фокуса върху по-чистите технологии. Това показват от Световната банка в собствен разбор.

Според интернационалната институция над 3 милиона тона минерали и метали ще бъдат нужни за обезпечаването на производството на сила от вятърни, слънчеви и геотермални централи. Причината за това е, че за преходът към въглеродно неутрална стопанска система е належащо да се сътвори технология за съхраняването на силата, създадена от възобновими източници.

Много от нужните за това минерали и метали, употребявани за производството на акумулатори, се добиват главно в разрастващите се пазари. А тяхното съществуване е единственият път към постигането на заложените в Парижкото съглашение цели.
 Opel построява най-големия цех за акумулатори в Германия
Opel построява най-големия цех за акумулатори в Германия

Новият цех е част от европейски авто план на PSA Group

В отчета Minerals for Climate Action от Световната банка показват, че това е основно за ограничението на нездравословните излъчвания в атмосферата с 50% до 2030 година и за прекосяването към въглеродно неутрално бъдеще до 2050 година.

От институцията приканват освен за увеличение на добива на тези първични материали, само че и за преработването и повторното им потребление, когато това е допустимо. Въпреки това даже тези дейности няма да са задоволителни, с цел да може по този начин елементарно да се отговори на търсенето, което се чака да нарасне неведнъж през идващите години.

От Световната банка изясняват, че някои метали, като мед и молибден, ще бъдат употребявани в доста разнообразни технологии, до момента в който други, като графит и литий ще бъдат нужни единствено за производството на акумулатори.
 Volkswagen си обезпечи литий за 10 години напред
Volkswagen си обезпечи литий за 10 години напред

Компанията е подписала съглашение с китайската Ganfeng Lithium
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР