Търсенето на дизелови автомобили в Европа продължава да намалява. През

...
Търсенето на дизелови автомобили в Европа продължава да намалява. През
Коментари Харесай

Нов спад в продажбите на дизелови автомобили в Европа

Търсенето на дизелови коли в Европа продължава да понижава. През октомври се регистрира спад в продажбите на такива коли от 24%, демонстрират последните данни на JATO Dynamics. 

В предходния месец пазарният дял на дизеловите коли в Европа е намалял до равнище от едвам 34%, при миналогодишен резултат за октомври от 42 на 100.

От JATO Dynamics в това време регистрират растеж в пазарното търсене на бензиновите коли - дял от 51% през миналогодишния октомври до 57% през този, и на колите с различно задвижване - от 5.4% до 7.5%.

 

 Снимка 391540

 

При продажбите на коли с различно задвижване в Топ 5 влизат:
Чисти хибриди: Toyota Yaris, Toyota C-HR, Toyota Auris, Toyota RAV4 и Kia NiroЗареждаеми plug-in хибриди: Mitsubishi Outlander, BMW 5 Series, Volvo XC60, BMW 2 Series, MINI Countryman100% електрически: Renault ZOE, Nissan LEAf, VW Golf, BMW i3, Hyundai Ioniq
На фона на спада в търсенето на нови дизелови коли, през октомври се регистрира извънредно нарастване от 70% на напълно електрическите модели, разясняват от JATO Dynamics, представени от auto-press.net.

Сериозно е и следващото нарастване в търсенето на SUV коли в Европа. През октомври растежът е 7.2% до 397 200 единици, а пазарният им дял се е нараснал от 30.8% през октомври 2017 година до 35.5% през миналия месец.

 

money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР