Тържеството бе открито с внасянето на българското знаме и знамето

...
Тържеството бе открито с внасянето на българското знаме и знамето
Коментари Харесай

ОУ Алеко Константинов чества 160 години от рождението на патрона си

Тържеството бе намерено с внасянето на българското знаме и знамето на учебното заведение от най-заслужили възпитаници от VII клас

На 13.01.2023 година възпитаници, учители и посетители тържествено означиха 160 години от рождението на великия български публицист – хуморист Алеко Константинов - патрон на учебното заведение!

Гостите бяха посрещнати по остарял български бит с самун и сол на входа на учебното заведение от шефа Юлиян Гюрчев, заместник-директора на учебното заведение Жулиета Чавдарова и девойки от V клас, облечени в национални носии, оповестиха от образователното заведение.

Тържеството бе намерено с внасянето на българското знаме и знамето на учебното заведение от най-заслужили възпитаници от VII клас.

В празничната стратегия се включиха всички класове от I до VII.

Първолаците накратко показаха живота и делото на патрона на учебното заведение. Второкласниците изпяха ария на националните Будители!

Ученици от III и IV клас рецитираха малко известни стихове на Щастливеца и пяха песни.

Дете от първи клас влезе в облика на най-известния воин на писателя Алеко Константинов - Бай Ганьо, който с дисаги и чердже потегля с влака към Европа. Заедно с възпитаници от всички класове показаха моменти от пътуването на именития земляк.

Учениците показаха рисунки с облика на Щастливеца и неговите литературни герои, за които бяха наградени.

Колективът на ОУ „ Алеко Константинов “ – град Русе си пожела учебното заведение да продължава да бъде люлка на знаещи, можещи и надарени възпитаници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР