Тържествената церемония за откриването на XXIII Зимни олимпийски игри започва

...
Тържествената церемония за откриването на XXIII Зимни олимпийски игри започва
Коментари Харесай

БНТ ще предава пряко церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри

Тържествената гала за откриването на XXIII Зимни олимпийски игри стартира в 20:00 часа локално време на 9 февруари (петък) в Пьонгчанг.

Точно в 13:00 часа българско време по БНТ1 и Българска национална телевизия HD стартира директното предаване на събитието.

От 19:00 часа спортно-развлекателният канал на публичната телевизия ще излъчи и повтаряне на церемонията.


По традиция в парада на нациите първи ще бъдат спортистите от родината на Олимпийските игри – Гърция. Българската делегация включва 21 спортисти в 6 дисциплини. Това е най-сериозното наше наличие на зимни олимпийски игри, след олимпиадата в Солт Лейк сити през 2002 година Знаменосец на българския тим ще бъде носителят на международната купа по сноуборд в паралелния великански слалом Радослав Янков.

На Олимпийските игри в Пьонгчанг ще бъдат раздадени 102 комплекта медали в 15 спортни дисциплини. В надпреварите ще вземат присъединяване 2 925 състезатели от 92 страни. За първи път в историята на зимните олимпийски игри ще вземат участие тимове на Малайзия, Сингапур, Еквадор, Еритрея, Косово и Нигерия.

9-и февруари в програмата на Българска национална телевизия HD ще бъде отдаден и на паметна годишнина за българската спортна история: на този ден през 1998 година Екатерина Дафовска печели единствения за момента златен олимпийски орден от зимни игри.

По този мотив в 15:15 ч., незабавно след откриването, феновете на Българска национална телевизия HD ще имат шанса да гледат още веднъж запис на триумфа на Екатерина Дафовска в Нагано. Самата Дафовска ще бъде посетител в предаването „ Извън играта “, което е с начален час 17:00. В специфичното студио, отдадено на игрите в Пьонгчанг - „ Олимпийски върхове “ по Българска национална телевизия 1 от 19:00 ч., феновете ще видят и фрагменти от честването в родния град на популярната ни биатлонистка – Чепеларе.

В поредицата „ Олимпийска история “ в идващите дни Българска национална телевизия HD ще напомни едни от най-хубавите достижения на български спортисти в зимните Олимпиади. Зрителите ще могат да видят още веднъж триумфите на Евгения Раданова, която завоюва три медала в шорттрека - два на игрите в Солт Лейк Сити през 2002 година и един – 4 години по-късно в Торино; ще си напомнят преследването в биатлона от Зимните игри през 2002 година, който донася бронзово отличие на Ирина Никулчина; както и най-успешното българско показване преди 4 години на Игрите в Сочи, където Александра Жекова остана на крачка от медалите в сноубордкроса.

В дните на ХХІІІ Зимни олимпийски игри в Република Корея Българска национална телевизия ще напомни и някои от най-вълнуващите моменти от предишни олимпиади, предавани от публичната медия. Специалната програмна линия „ Олимпийски летописи “ ще се излъчва от 18:00 часа по Българска национална телевизия HD.

До края на игрите в Пьонгчанг, всяка вечер от 21:30 часа по Българска национална телевизия HD, спортно предаване „ Арена спорт “ отстъпва място на своята олимпийска версия -„ Арена Пьонгчанг 2018 “. Зрителите ще имат опция да видят всички първенци и техните първи реакции, както и да си напомнят най-важното от всеки спортен ден с картина и коментар.

Освен 110 часа директни излъчвания на надпреварите от програмата на зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг, всеки ден в 19:00 часа Българска национална телевизия ще излъчва и обзорното предаване „ Олимпийски върхове “. В 50 минути феновете ще могат да видят най-важното от олимпийския ден с акцент към българското присъединяване и да чуят мненията на специфичните посетители – експерти и звезди в зимните спортове.

Специални пратеници на Българска национална телевизия на игрите са публицистите Валерия Видева и Стефан Георгиев и операторите Николай Балкански и Росен Петрински. Те ще покажат на българските фенове първите реакции на състезателите и всички любопитни моменти отвън спортните трасета.

Състезанията в два от най-атрактивните зимни спортове – алпийските ски и фигурното пързаляне, стартират сред 3 и 4 часа българско време и ще бъдат предавани директно по Българска национална телевизия HD. Стартовете в ски алпийските дисциплини ще разяснява Камен Алипиев, а оспорваната конкуренция измежду фигуристите ще следи Цветелина Абрашева.

Коментаторският тим на Българска национална телевизия включва телевизионните публицисти с максимален опит в отразяването на влиятелни спортни прояви. Петър Василев ще разяснява надпреварите по ски-скок, а биатлона - Антония Близнакова и Петър Иванов. Изявите на сноубордистите ще следи Георги Славчев. Ски бягането разяснява Евгени Николов, а Ценко Симов – хокейните срещи.

Гледайте директно формалното разкриване на ХХIII Зимни олимпийски игри „ ПЬОНГЧАНГ 2018 “ на 9 февруари (петък) от 13:00 часа по БНТ1 и Българска национална телевизия HD и следете Олимпийската стратегия на публичната телевизия на уеб страницата www.bnt.bg

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР