Тържествена заря-проверка по случай 184-та годишнина от рождението на Васил

...
Тържествена заря-проверка по случай 184-та годишнина от рождението на Васил
Коментари Харесай

Тържествена заря-проверка в Карлово отбеляза 184 г. от рождението на Левски

Тържествена заря-проверка по случай 184-та годишнина от рождението на Васил Левски се организира в Карлово.

Тя беше кулминационна точка на честванията в родния град на Апостола. Стотици хора отдадоха респект пред делото и заветите на Дякона.



Почетният часовой на Стрямската механизирана бригада тази година беше признат от президента и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

„ Левски е месията на националната ни гражданска война. Той е неин подстрекател, страдалец. Но това са забележимите почести. Важен е духът, значимо е кредото на Апостола. А духът и кредото не живеят в монументи. Тях ние поддържаме живи и те нас живи поддържат. Има мисли непреходни като популярното кредо да Апостола - „ времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме “. Дълги години времето нас обръщаше. Търпяхме, понасяхме, приспособявахме се, оцелявахме, примирявахме се, емигрирахме и се завръщахме, с цел да си тръгнем още веднъж “, сподели Румен Радев.

Днес стотици вървяха в обичайния поход „ По стъпките на Апостола “ в символ на благодарност към неговото дело за Освобождението ни от Османско господство.

В националния музей „ Васил Левски” в Карлово ще се състоя награждаването на спечелилите в националните състезания, отдадени на Апостола. През целия ден там се отбиваха хора, с цел да си напомнят живота и делата на Апостола. В знак на благодарност десетки жители отрупаха и паметника на Васил Левски в центъра на града с цветя.

Честванията във връзка рождението на Апостола започнаха от храма " Св. Николай ", военни почести и цветя на гроба на Гина Кунчева-майката на Левски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР