Тържествен концерт по случай празника на София ще се състои

...
Тържествен концерт по случай празника на София ще се състои
Коментари Харесай

Гергана Николаева и Георги Черкин в тържествения концерт по случай празника на София - slava.bg

Тържествен концерт по случай празника на София ще се състои на 17 септември в зала "България ". В него ще вземат участие изявените наши солисти Гергана Николаева (мецосопран) и Георги Черкин (пиано), а за положителното въодушевление на публиката ще се грижат също музикантите от Оркестъра на "Класик ФМ " и маестро Максим Ешкенази, оповестяват уредниците от "Кантус фирмус ".
В деня на огромния християнски празник "Вяра, вяра и обич " изпълнителите ще поднесат своя подарък за жителите и гостите на града посредством своето изкуство и с музиката на Моцарт, Чайковски, Албенис.
Артистите ще показват стратегия от известни музикални шедьоври - вълнуващи и вдъхновяващи мелодии с непреходна стойност. Една част от творбите ще прозвучат в авторските аранжименти за пиано и оркестър на Георги Черкин, които към този момент са обичани на българската аудитория и се радват на огромен триумф.
Оперната дива Гергана Николаева ще придвижи слушателите в света на бароковата емоционалност. Певицата е подбрала две арии от опери на Хендел - Ombra mai fu из операта "Ксеркс " и Lascia ch`io pianga из операта "Риналдо ". В осъществяванията си тя включва също "Адажио " от Томазо Албинони, което ще звучи в авторски вид на Георги Черкин за глас, пиано и оркестър.
Освен соловите изяви, публиката ще чуе оркестрови пиеси от Бах (Бранденбургски концерт номер 3), Моцарт (Дивертименто в ре мажор) и Панчо Владигеров (Прелюд и Господско хоро).
Концертът е част от формалната стратегия на Столичната община за Деня на София. Партньор в организацията е и Софийската филхармония....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР