Търговците на петрол и анализаторите очакват повишение на цените на

...
Търговците на петрол и анализаторите очакват повишение на цените на
Коментари Харесай

Цената на петрола може да скочи заради конфликтът в Русия

Търговците на нефт и анализаторите чакат покачване на цените на силата в понеделник заради последните вести към протичащото се в Русия, където породи кофликт сред Владимир Путин и група наречена " Вагнер ".

Ако обстановката в Русия с “ ” прерасне в революция, това евентуално ще докара до нарушение на доставките на нефт. В отговор на тази неустановеност търговците на нефт показаха желанията си да усилят ставките за повишение на цената на петрола.

Най-активно търгуваният контракт за международния бенчмарк недопечен нефт – вид “ “, в петък се откри на равнище $74.01 за барел след седмица на нестабилни ценови съмнения.

Търговците показаха опасения, че продължаващите спорове могат да доведат до блокади на тръбопроводи, завладяване на петролни терминали или пристанища и следващи разстройства във веригата на доставки на нефт.

Колкото по-дълго не престават тези обстановки, толкоз по-силно става чувството за по-голям риск, което би могло в допълнение да увеличи цените на петрола.

Освен това в склад за гориво в съветския град Воронеж избухна детонация. Пристанището в Ростов, което беше завладяно от група, известна като “ “, обработва най-вече генерални товари, като единствено дребна част от пратките му се състоят от петрол и химикали.

Ако “ ”  сполучливо завземе властта, се допуска, че цените на петрола и природния газ в последна сметка могат и да спаднат, в случай че западните страни съумеят да открият по-добри връзки с новото управление на Русия.

Според някои специалисти това могло да проправи пътя за договаряния със Запада, което евентуално би разрешило на природния газ да потече към Европа и би улеснило достъпа до съветския нефт посредством дипломатически съглашения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР