Търговският представител на САЩ с ранг на министър Робърт Лайтхизър

...
Търговският представител на САЩ с ранг на министър Робърт Лайтхизър
Коментари Харесай

Новите американски мита няма да важат за ЕС поне засега

Търговският представител на Съединени американски щати с сан на министър Робърт Лайтхизър съобщи, че Европейски Съюз и шест други страни ще бъдат изключени, най-малко към този момент, от наложените от Съединени американски щати вносни мита върху алуминия и стоманата. Това съобщи AFP, представена от " Фокус ".

Лайтхийзър съобщи пред сената, че президентът Доналд Тръмп възнамерява да „ постави пауза “ върху цените, до момента в който договарянията текат, преди да се открие непрекъснато решение.

Освен Европейски Съюз, Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Мексико и Южна Корея също ще бъдат изключени от вносните мита в размер от 25% за стоманата и 10% върху алуминия.

Митата бяха оповестени преди седмици от Тръмп, като провокираха отвращение и паника измежду интернационалните сътрудници и даже опасения за комерсиална война.

Дори в Съединени американски щати имаше опозиция срещи таксите. От най-голямата компания за произвеждане на стомана в Калифорния California Steel Industries да вземем за пример обявиха, че тези мита ще съсипят бизнеса ѝ.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР