Търговските компании се въползват от инфлацията, за да увеличават печалбите

...
Търговските компании се въползват от инфлацията, за да увеличават печалбите
Коментари Харесай

Рекордна инфлация и търговски трикове в Нидерландия: Намаляват количеството, за да пазят цената

Търговските компании се въползват от инфлацията, с цел да усилват облагите си. Това съгласно социологическо изследване, извършено в няколко европейски страни, считат 80% от жителите им. Повод за проучването е историческата инфлация, която господства в Европейския съюз.

Тя не пощади и Нидерландия. Потребители там сигнализират за новото събитие, наречено " стесняване ". При него производителите и супермаркетите понижават размера на продуктите си, само че резервират цената им същата. В някои случаи те даже усилват цената и понижават размера.

Холандската асоциация на потребителите в Хага събра доказателства и сподели на Euronews някои образци.

" Получихме доста недоволства по-специално за този артикул. Бутилката се е свила от 750 мл на 600 мл, а цената е намаляла единствено с 10 евроцента. Така че това е голяма разлика ",  коментира Джойс Донатс, представител на нидерландската асоциация на потребителите

Практиката на стесняване не е противозаконна, само че асоциациите на потребителите желаят както от производителите, по този начин и от супермаркетите да показват по кое време и по какъв начин са направени измененията. Холандските купувачи въпреки всичко виждат това и споделят паниката си от повишението на цените.

Част от казуса е, че производителите и супермаркетите се упрекват взаимно. Никой от тях не поема отговорност, което значи, че това надали ще се промени скоро.

" Потребителите в действителност не могат да създадат доста по въпроса - цената си е цена и не можете да се оплачете на производителя. Разбира се, можете да сте наясно с цената и в случай че тя е прекомерно висока за потребителя, просто би трябвало да ревизирате другите марки, тъй като има и по-евтини артикули. Това е единственото нещо, което може да се направи ", съобщи Джойс Донатс, представител на Холандската асоциация на потребителите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР