Търговски обекти изхвърлят огромни количества нерегламентирани отпадъци край комплекс Марица

...
Търговски обекти изхвърлят огромни количества нерегламентирани отпадъци край комплекс Марица
Коментари Харесай

Те хвърлят, ние чистим! Защо общински ОП-та си затварят очите за нередности и си „вършат” работата

Търговски обекти изхвърлят големи количества нерегламентирани боклуци край комплекс " Марица Гардънс " без да бъдат глобявани. За това алармира четец на TrafficNews , който живее в региона и всеки ден вижда по какъв начин зоната с контейнери е затрупана с изключение на с отпадъци, само че и с кашони.
Прочетете още
По Закона за ръководство на отпадъците, ползвателите на комерсиалните обекти, са задължени да събират разделно отпадъците от хартия и картон и да ги предават на компании, притежаващи позволение за този тип активност, а не да ги изхвърлят в контейнерите за битов боклук или към тях.

Санкциите за позволени нарушавания от юридически лица по Закона за ръководство на отпадъците са до 10 000 лева При наново нарушаване санкцията се постанова в двоен размер, а в този регион казусът е всекидневие, описа читателят ни. По този метод се основават и неудобства на жителите, които в този интервал не могат да употребяват контейнерите по предопределение.

Мъжът твърди, че от Оперативна програма „ Чистота” са наясно с казуса, само че до ден сегашен смяна, както и санкционирани няма. Освен неприятната панорама за жителите, замърсяването на големи площи крие риск за здравето на жителите и околната среда. Създават се и неудобства на жителите, които в този интервал не могат да употребяват контейнерите по предопределение.

„ Зоната се трансформира в нерегламентирано бунище. При 100 % събираемост на налог боклук, това ли би трябвало да е обслужването, което притежателите на жилища в ЖК Марица Гардънс би трябвало да получават?

Не е моя работа да дебна кой изхвърля тези големи количества кашони, само че при положение, че виновните за чистотата в града предприятия са наясно с казуса, за какво не алармират до Общинският инспекторат, който е задължен да санкции нарушителите?”, пита нашият четец.

Въпросът е за какво откакто от общинското дружество „ Чистота” са осведомени и виждат образно казуса с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, не алармират те до Пловдивския общински инспекторат, а принуждават жителите да го вършат?

От Оперативна програма „ Чистота” не дадоха съответен отговор на нашия въпрос, а дадоха отговор, че в случай че читателят ни има въпроси, свързани с чистотата, дано се обади на дежурния телефон или, при положение, че види някой да изхвърля боклуци и замърсява, да алармира на тел. 112, като прибавиха че контейнерите вид „ бобър” се обслужват ежедневно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР