Търговската война между САЩ и Китай ще има лоши последствия

...
Търговската война между САЩ и Китай ще има лоши последствия
Коментари Харесай

Митата на Тръмп могат да оскъпят техниката на Apple

Търговската война сред Съединени американски щати и Китай ще има неприятни последици за Apple. Първи ще пострадат американските консуматори.

Apple изпрати отворено писмо до комерсиалното посланичество на Съединени американски щати, в което се споделя, че нейните артикули могат доста да нарастнат на територията на страната. На цените на техниката и аксесоарите ще повлияят новите мита на китайския внос, които президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има намерение напълно скоро да вкара. Според Apple, комерсиалната война с Китай и 25% мито ще доведат до повишение цената на съставените елементи, употребявани в смарт телефоните, както и до намаляването на количествата и растежа на продажбите.

Според отвореното писмо на Apple, процесът ще обхване необятен набор от продукцията на Apple. Това са смарт часовниците, безжичните слушалките, Mac mini, стилуса Apple Pencil и редица фирмени аксесоари. Например безжичната клавиатура Magic Keyboard, мишката Magic Mouse тракпада Magic Trackpad и още доста други.

Освен това, след влизането в действие на новите мита ще нарастнат и съставените елементи, нужни за ремонта на техниката на Apple в Съединени американски щати. Ще нарастне диагностичната инсталация, сървърите и всичката техника, употребена във фирмените сервизи.

В документа Apple предлага на администрацията на Тръмп още един път да преразгледа своето решение. Ако въпреки всичко новите цени влязат в действие, цената на продукцията на Apple неизбежно ще нарастне. А това ще сложи софтуерния колос в прекомерно неизгодно отношение по отношение на конкуренцията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР