Търговската война между САЩ и Китай ескалира с пореден шпионски

...
Търговската война между САЩ и Китай ескалира с пореден шпионски
Коментари Харесай


Търговската война между САЩ и Китай ескал


Търговската война сред Съединени американски щати и Китай ескалира с следващ шпионски скандал
(снимка: CC0 Public Domain)

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира наказателно следствие против китайската телекомуникационна компания Hytera. Властите упрекват компанията в скрит план със чиновници на Motorola за кражба на цифрова мобилна технология.

Според обвиняването, Hytera Communications Corp. е наела чиновници на Motorola в Малайзия, с цел да откраднат фирмени данни за радиопредаватели, употребявани в уоки-токита, заяви. Въпреки че името на китайската компания попада в обвинителния акт, имената на останалите обвинени към момента не са оповестени.
още по темата
Публикуваните материали демонстрират, че Hytera е наемала чиновници на Motorola в интервала от 2007 до 2020 година и те са получили доста по-високи хонорари, в сравнение с главната си работа в американската компания, в подмяна на кражба на данни за.

Като цяло Hytera е упрекната в 21 престъпни дейния, в това число скрит план за кражба на търговски секрети. Ако компанията бъде приета за отговорна, като част от наказателното произвеждане, тя ще бъде изправена пред трикратно по-голяма санкция от цената на откраднатите секрети.

Самата компания отхвърля всички обвинявания, заявявайки, че зачита правата на на други хора. Motorola, от своя страна, дава обещание да продължи да води правни дейности против Hytera в разнообразни райони по света, с цел да предотврати нарушаването на интелектуална благосъстоятелност и да получи спомагателна отплата в размер на стотици милиони долари.

През 2020 година Motorola Solutions получи 764,6 милиона $ обезщетение от Hytera за кражба на търговски секрети и нарушение на други права върху интелектуална благосъстоятелност. Установено е, че Hytera е употребила поверителни документи и първоначален код на Motorola, с цел да завоюва преимущество на телекомуникационния пазар.

Hytera, от своя страна, твърди, че е създала лични уоки-токита и радиостанции. Известно е, че по-късно размерът на компенсацията е понижен с 221 милиона $.

Процесът против Hytera е поредна стъпка в. През ноември президентът Джо Байдън подписа закон, който ще попречи на Hytera и други компании като Huawei, считани от локалните регулатори за опасност за националната сигурност на страната, да получат нови лицензи в телекомуникационния бранш.

По време на президентството на Доналд Тръмп на федерално финансираните организации в Съединени американски щати беше неразрешено да употребяват телекомуникационно съоръжение, създадено от Hytera.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР