Търговията с акции на Смарт Органик“ на пазар beam започва

...
Търговията с акции на Смарт Органик“ на пазар beam започва
Коментари Харесай

Успешен дебют на фондовата борса за Смарт Органик

Търговията с акции на „ Смарт Органик “ на пазар beam стартира след триумфа на първичното обществено предложение (IPO), в което компанията набра 5 859 000 лв. при съвсем два пъти презаписване на емисията, оповестиха от „ Българска фондова борса “.
„ Приветстваме „ Смарт Органик “, които са първият одобрен представител на бранша на биохрани на пазар beam. Така пазарът за напредък се трансформира в трамплин за европейска и международна агресия на амбициозните и динамични български компании “, съобщи Маню Моравенов, изпълнителен шеф на „ БФБ-София “.
Размерът на емисията на „ Смарт Органик “ е 10 310 000 лв., разпределен в същия брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев. Книжата на компанията се търгуват на beam под борсов код SO.
Допълнителната сума, акумулирана от „ Смарт Органик “ ще бъде употребена за съфинансиране за пазаруването на немска компания съперник, както и за увеличение на индустриалния потенциал.

Първичното обществено предложение на „ Смарт Органик “ АД мина при голям интерес Българската компания, която е производител и дистрибутор на био храни, продаде тогава всичките 310 хиляди акции, които предложи на вложителите, при цена от 18.9 лв. за брой – горната граница на ценовия диапазон, заложен от сдружението. Това разреши на компанията да акумулира 5.86 млн. лв..

Близо два пъти бяха презаписани акциите на водещия производител на биохрани. " Инвеститорите направиха своя избор в интерес на устойчивото произвеждане на здравословни биохрани ”, разяснява Маню Моравенов.

В проектите на компанията е и създаване на нова индустриална база край Божурище. Това ще стане на два стадия. В момента предприятието има индустриална и складова база в кв. „ Княжево “ в София, която се зарежда със лична слънчева електроцентрала.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР