Търговията между Китай и Русия намаля, след като Москва започна

...
Търговията между Китай и Русия намаля, след като Москва започна
Коментари Харесай

Търговията между Китай и Русия е скочила с 30% през 2022 г., но голяма част от скока дойде преди инвазията в Украйна

Търговията сред Китай и Русия понижа, откакто Москва стартира интервенцията си в Украйна, само че като цяло остава мощна.

Досега тази година търговията е повишена с 30% сред Китай и Русия, макар че огромна част от скокът е настъпил преди Путин да стартира интервенцията в Украйна, заяви Bloomberg. Китайският експорт за Русия спадна със 7,7% през март, макар че общите доставки за други страни се усилиха.

На среща в понеделник с съветския делегат Андрей Иванович Денисов в Пекин, заместник-министърът на външните работи на Китай Льо Ючен сподели, че изкачването в комерсиалните изложби е „ огромната резистентност и вътрешната динамичност на двустранното съдействие “ и прикани тези връзки да се задълбочат, съгласно изказване на държавното управление.

Денисов от своя страна сподели, че преглежда връзките сред двете народи като приоритет, се споделя в изказването.

Докато западните страни не престават да заобикалят Москва, съветската сила остава в огромно търсене. Китай е нараснал повече от два пъти вноса на въглища за произвеждане на стомана от Русия през март, съгласно Bloomberg, а покупките са пристигнали с огромна отстъпка.

Други купувачи като Япония и Европейския съюз, въпреки това, са пристъпили към възбрана на вноса на стоката на фона на спора в Украйна.

„ Без значение по какъв начин може да се промени интернационалният пейзаж, Китай ще продължи да ускорява стратегическата съгласуваност с Русия за печелившо съдействие, взаимно ще пази общите ползи на двете страни и ще подтиква построяването на нов вид интернационалните връзки и общественост със споделено бъдеще на човечеството ", сподели Ли в изказване, оповестено във вторник.

Превод: СМ

ВАЖНО!!!!

Редакцията на и ПогледТВ

осведоми, че провежда посредством Клубовете „ Приятели на “ по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР