Търговията е силно засегната, тъй като вратата на Нигерия към Нигер е отрязана от преврат

...
След военния преврат в Нигер миналия месец търговията със съседна
Коментари Харесай

След военния преврат в Нигер миналия месец търговията със съседна Нигерия и други западноафрикански страни на практика спря. Старшите кореспонденти на FRANCE 24 Катрин Норис Трент и Сирил Пайен правят репортажи от границата в северозападния щат Сокото в Нигерия, където само магарешки каруци, мотоциклети и амбулатори преминават пеша до другата страна. |

В отдалечения град Бодинга, в щата Сокото в Нигерия, могат да се видят редици товарни камиони, блокирани от двете страни на границата. Мнозина са там от 26 юли, когато военната хунта в Нигер свали президента Мохамед Базум и търговията между бедната страна без излаз на море и нейните западноафрикански съседи беше замразена.

„Хората ще умрат! Ако така напуснат границата, ще загинат хора. Няма работа. От сутрин до вечер нямам какво да ям“, казва отчаян нигерийски шофьор на камион пред FRANCE 24. Той е бил на път за циментов завод в столицата на Нигер Ниамей с товар въглища, когато границата е затворена, и е прекарал последните две седмици седнал с камиона си, който чака.

Някои търговци изглежда преминават пеша, с мотоциклети и магарешки колички. Но преминаването им се обуславя от подкупи и търговията на черния пазар се разви спираловидно.

„Единственият ни проблем е персоналът по сигурността, трябва да им плащаме подкупи, за да ни позволят да минем“, казва човек, управляващ товар, теглен от магарета. Но по-голямата част от бизнеса е в застой.

За да видите пълния отчет, моля, щракнете върху плейъра по-горе.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР