Търговищкият окръжен съд остави без уважение молбата и потвърди мярка

...
Търговищкият окръжен съд остави без уважение молбата и потвърди мярка
Коментари Харесай

Мъж, убил сестра си в Омуртаг, иска свобода, съдът го остави в ареста

Търговищкият областен съд остави без почитание молбата и удостовери мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 67-годишен мъж от село Станец. Той е притеглен от Окръжна прокуратура - Търговище като обвинен за ликвидиране, за това, че на 7 септември 2023 година в Омуртаг съзнателно е умъртвил 61-годишната си сестра, като действието е осъществено по хулигански подбуди, оповестиха от пресслужбата на институцията.

Обвиняемият и неговата сестра се скарали в центъра на Омуртаг. Двамата спорили известно време, след което пред очите на голям брой жители мъжът я намушкал с нож. Вследствие от това тя умряла.

Предвиденото наказване, за което мъжът е упрекнат, е „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, „ пожизнен затвор “ или „ пожизнен затвор без подмяна “. Съобразявайки това, както и че съществува действителна заплаха, както да извърши закононарушение, по този начин и да се укрие, съдът на 8 септември т.г. постанови най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Претендирайки, че доверителят му е със мощно влошено здравословно положение, отбраната изиска по-лека мярка - „ домакински арест “ или „ парична гаранция “, оповестиха от институцията.

Днес Окръжният съд в Търговище остави без почитание молбата за изменение и удостовери мярка за неотклонение „ задържане под стража “ вземайки поради, че заплахата обвиненият да извърши закононарушение и да се укрие, не е отпаднала. Съдът взе под внимание и правосъдното му минало – осъждан е два пъти, както и обстоятелството, че актуалното закононарушение е „ тежко “ по смисъла на чл.93, т. 7 от Наказателен кодекс - закононарушение, за което по закона е планувано наказване отнемане от независимост повече от 5 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Определението на Окръжен съд - Търговище предстои на обжалване и митинг в тридневен период пред Апелативен съд - Варна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР