Търговец на антики, който продаде рядка африканска маска за 4,6

...
Търговец на антики, който продаде рядка африканска маска за 4,6
Коментари Харесай

Търговец на антики, който продаде африканска маска за 4,6 милиона долара, спечели съдебна битка с първоначалните собственици, след като я купи за 165 долара

Търговец на антики, който продаде рядка африканска маска за 4,6 милиона $, завоюва правосъдна борба с старата двойка, която я продаде на него за $165, без да осъзнава действителната стойност на съкровището.

Френска двойка на 80 години е получила дървената маска от предходник, който е бил губернатор в Африка, съгласно CNN, и е запазила фамилната светиня във втория си дом в южната част на Франция дружно с други африкански артефакти.

Когато 88-годишният мъж и 81-годишната му брачна половинка — разпознати единствено с буквите си в правосъдните документи — отидоха да продадат дома, те направиха гаражна ликвидация.

Сред продуктите за грабване беше маската „ Нгил “, в миналото благосъстоятелност на Рене-Виктор Едуард Морис Фурние, който е служил като колониален губернатор в Централна Африка при започване на 20 век, когато обилни елементи от континента са били под френско ръководство колониално ръководство, съгласно CNN.

Търговец на антики втора ръка взе парчето единствено за 165 дола...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР