Търговете за наем на плажове само с явно наддаване.Процедурите за

...
Търговете за наем на плажове само с явно наддаване.Процедурите за
Коментари Харесай

Търговете за наем на плажове само с явно наддаване


Търговете за наем на плажове единствено с очевидно наддаване.

Процедурите за отдаване на плажове чартърен към този момент ще са единствено с очевидно наддаване. Освен това всички участници би трябвало да участват персонално на търговете. Това разгласи министърът на туризма Зарица Динкова.

„ Поставяме началото на още една промяна, която до този миг не е срещала политическа воля, само че е предстояща от бранша и обществото “, добави тя на конференция.

Отпада изискването предлаганата цена да се показва в запечатани пликове. Присъствието по време на търга на искащите да наемат даден плаж ще бъде наложително, сподели Зарица Динкова.

С тази смяна на процедурата взимаме ограничения решенията за това кой ще стопанисва плажовете, да се взимат по още по-открит и още по-прозрачен метод, с цел да може обществото и българските жители да имат повече успокоение, сподели министърът на туризма.

Процедурата по подаването на документи ще бъде същата, с тази разлика, че наддаването на цените ще бъде в наличието на всички заинтригувани, означи тя.

Всяка стъпка в търга ще бъде с до 10% от оповестената .

Кандидатите би трябвало да са  минимум двама , уточни Владимир Петров, шеф на дирекция „ Концесиониране, наемна и регулаторна активност в туризма “.

Предстоят двадесет търга за плажове на българското Черноморие – по 10 за свереното и по южното.

Плажове, за които ще бъдат оповестени процедури за отдаване чартърен:

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР