Тапетите са материал за облицоване на вътрешните стени на апартаменти,

...
Тапетите са материал за облицоване на вътрешните стени на апартаменти,
Коментари Харесай

Идеи с тапети

Тапетите са материал за облицоване на вътрешните стени на жилища, къщи, офиси и други здания, в които се търси образно оформление. Те са характерен детайл от интериорния дизайн. Обикновено се продават на ролки. Най-разпространените тапети са хартиените, само че те могат да бъдат направени и от други материали като PVC, текстил.

Тапетите обичайно се слагат върху квалифицираната стена или под, или даже на таван. Има такива, които се слагат с лепило има и такива, които са новаторски способи на слагане. Всеки тапет, който се продава на пазара има своите заръки за апаратура.

Тапетите се оферират в разнообразни цветове, дизайн, тематики. Както тапетите, по този начин и интериорният дизайн претърпяха голяма смяна. Отминаха дните, когато имахте единствено няколко разновидността за тапети. Днес можете да избирате от хиляди дизайни и цветове! Освен това през днешния ден интериорните дизайнери имат достъп до необятна гама от типове тапети, както и до нужните принадлежности за улеснение на работата им.

Тапетите към този момент не са единствено за стените вкъщи. Както интериорните дизайнери, по този начин и притежателите на жилища употребяват тапетите като метод за основаване на неповторими и неповторими пространства – да вземем за пример, благодарение на тапети елементарно можете да създадете стена в офиса или в каравана, в заведение и така нататък Тапетите също по този начин са неповторим метод за прибавяне на персонален жанр във всяко пространство.

Вече не става въпрос единствено за елементарни тапети. Става въпрос за 2D дизайни, които получават 3D форми и са нанесени от цифрови машини – нещо, което не може да се съпостави, с това, което беше в предишното. С сходни планове дизайнерите са в положение да основават изкуство единствено с един размах.

Как се лепят тапети

Ако желаете да поставите тапетите сами, ще ви дадем препоръки, с цел да останете удовлетворени от резултата. Има обаче един проблем. Има разнообразни тапети и разнообразни способи на инсталиране. 

Класическата скица допуска да изберете тапета, да попитате самия търговец данни за монтажа и да започнете да се готвите. Съберете нужните материали. Подгответе повърхността съгласно инструкциите и започнете да залепвате тапета. Иначе казано.

 Идеи с тапети

1. Съберете детайлите за апаратура:
– тапет 
– лепило
– кърпа 
– вероятно ножица, ръкавици
– нивелир, отвес, молив
– помощници

2. Подгответе гладка работна повърхнина, като я избършете с влажна забрадка. Съберете всички материали върху масата по проведен метод.

 3. Най-добре е да грундирате стената, в случай че даденият тапет го изисква. Това ще помогне на тапета да се залепи по-добре и затова ще понижи вероятността от формиране на мехурчета или отлепване. Има тапети, които не изискват грундиране, само че просто изглаждане на стената и почистването ѝ.

4. Трябва също по този начин да измерите височината от тавана до пода и по-късно да прецените инсталацията съгласно размера на тапета. При някои тапети е целесъобразно да се мери авансово самото пространство.

5. Когато употребявате лепило за тапети, разредете го съгласно инструкциите на етикета. Нанесете разреденото лепило за тапети на тъничък постоянен пласт върху гърба на тапетите.  

6. Различните типове тапети би трябвало да се оставят да изсъхнат за друг интервал от време. Еднослойните би трябвало да се залепят незабавно, до момента в който двуслойните и PVC тапетите би трябвало да се изчакат 5-6 минути. Внимателно прочетете и следвайте инструкциите на тапета, в случай че има такива.  

7. Преди да се залепи първият тапет, наложително би трябвало да се направи отвесна линия или маркировка благодарение на нивелир, отвес или лазерен нивелир, с цел да се залепи първият тапет и да се уверите, че е безусловно отвесен. Моля, не се ръководете единствено от ъгъла на помещението, защото постоянно стените не са прави и в случай че започнете с първия тапет погрешно, тогава всичко ще тръгне резултата на доминото.

8. В случай, че има потребност от подложна хартия би трябвало да бъде изрязана със същия размер и форма като тапета. Горният борд на подложната хартия би трябвало да се залепи по този начин, че да се сгъва във вътрешността и на открито и по този метод да образува ъгъл. Подложната хартия би трябвало да бъде залепена, тъй че да улеснява слагането на тапета.

Как да премахнете старите тапети

Премахването на тапети може да наподобява сложна задача, само че в реалност постоянно е доста по-лесно, в сравнение с си мислите. Независимо дали възнамерявате да залепите нови тапети, да боядисате стените с латекс или да нанесете някакво друго покритие, не го правете, без първо да отстраните старите тапети. Съществуват избрани принадлежности, които ще създадат този развой по-лесен и безвреден.

Премахването на тапетите в дома ви е превъзходен метод да подобрите естетиката на жилището си и да увеличите цената му при препродажба. Има няколко метода за унищожаване на тапети, в това число остъргване с нож или унищожаване със спрей за унищожаване на лепило. С верния метод, принадлежности и подготвеност можете да си спестите освен време, само че и пари.

Когато премахвате тапети, е значимо да сте сигурни, че употребявате верните принадлежности за тази работа. Ще ви трябват принадлежности за унищожаване на неща от повърхности: стъргалка, шпакла и малко самообладание. Ако сте готови, отстраняването на тапети е елементарно.

Подгответе пространството, като премахнете всички мебели и предмети, които могат да попречат на деинсталацията. Ако в една стая има доста мебели, преместете ги в прилежаща стая или ги съберете в центъра на стаята, защото ще ги премествате бързо. Премахнете всички предмети, окачени по стените – картини, покрийте ключове за лампата, контакти и други

Почистването с пара посредством гореща водна баня е добър метод за премахване на тапети. Този способ ще помогне за разхлабване на лепилото, което към момента е залепнало за стената, и за премахване на мръсотията и остатъците, останали след премахването. Съществуват няколко метода за разчистване с пара, в това число: изтичане на вода от съд върху стената; изтичане на кипяща вода от височина върху мократа стена. Трябва обаче доста да внимавате при такава интервенция.

Лепилото за тапети е тип водоустойчиво лепило, което се залепва за тапетите и обезпечава комфортна слепваща повърхнина. Когато се нанася вярно, то е предопределено да бъде трайно и мъчно за унищожаване. Това значи, че би трябвало да методите рационално при премахването на тапетите и на самото лепило. Не се тормозете да потърсите съвет от умел човек.

В този случай ще би трябвало да накиснете всеки пласт поотделно. В някои случаи може да се наложи да употребявате и прахосмукачка или топлинен револвер, според от типа на тапетите.

Видове тапети

Тапетите могат да бъдат хартиени, двустранни или релефни, винилови или текстилни. Всички те имат разнообразни свойства, разграничават се по външен тип и, несъмнено, по цена. Но най-важното е, че се разграничават по равнището на устойчивост и времето, належащо за почистването им.

са най-евтиният вид, само че са подобаващи единствено за гладки и плоски стени. Ако стените ви не са изцяло плоски или гладки, хартиеният тапет може да не прикрие минусите. Има и други типове тапети, които могат да се употребяват върху неравни повърхности, които са по-скъпи, само че оферират по-професионален външен тип.

Дуплекс тапетите са по-плътни от хартиените, като скриват основата даже в случай че стената не е идеално гладка. Това е идеалният избор за разнообразни дребни пространства – от жилища до офиси и чакални. Трябва да ги обмислите, в случай че се нуждаете от в допълнение място за предпазване или просто желаете да добавите малко жанр в пространството си.

Виниловите тапети се почистват елементарно, устойчиви са на слънчева светлина и други фактори. Текстилните тапети са доста стилни и имат страховит образен резултат. Сред преимуществата им са положителната звукоизолация и топлоизолация.

Комбинация от тапети за хол

Всекидневната може да бъде декорирана по разнообразни способи, с цел да се реализира най-хубав резултат. Един от методите е да се комбинират тапети. Този способ е съвършен за просторни стаи или за такива, чието пространство не се поддава добре на огромни мебели. Друг предлаган метод е да употребявате разнообразни цветове във всекидневната, изключително когато желаете да измененията настроението на дома си.

Ако търсите многообразие, само че не се осмелявате да изберете прекомерно ослепителен или пъстър тапет, можете да комбинирате два модела. Изберете един безпристрастен и един по-драматичен. По този метод можете образно да разделите помещението, да наблегнете избрана концепция за интериора.

Има доста способи за съчетание на тапети във всекидневната. Но, както можете да си визиите, има избрани способи, които дизайнерите постоянно употребяват в работата си. Например дизайнерите обичат да основават контрастност сред шарката и цвета на стената и безшарковата зона, като да вземем за пример мебелите или подовата настилка. Те също по този начин са склонни да употребяват десени, които се допълват един различен.

 Идеи с тапети

Тапетите постоянно се слагат върху повърхността като украсителен и функционален детайл на интериорния дизайн. Те могат да се употребяват като декор за стени, тавани и подове. Дизайнерите постоянно употребяват тапети във всекидневната, с цел да добавят външния тип на мебелите и аксесоарите. Съществуват обаче и разнообразни способи за съчетание на тапети във всекидневната. Някои дизайнери употребяват повече от един способ по едно и също време

Тапетите на отвесни райета са лесни за основаване и наподобяват отлично във всяка стая. Той е превъзходен избор за всекидневни, спални, бани и кухни. Той издига декора на дома ви и придава на помещението по-модерен тип.

Можете да употребявате тапети с разнообразни шарки. Използването на тапети с шарки по стените е освен съвременно, само че има и огромна декоративна стойност. Декоративните тапети с най-различни 3D изображения също са голям шлагер на пазара сега. Можете да изберете от хиляди дизайни. Все един от тях дава отговор на вашата концепция за тапет.

– – –

При декорирането на стените по метода на съчетанието с линии от едноцветни или контрастни цветове, е възможно да се редуват съгласно дизайнерския съвет. Само тук е належащо да се вземе поради, че оптималната широчина на линията би трябвало да се избере според от височината на таваните в хола.

Дизайнът на всекидневната ви е идеалното поле за изява на вашия усет. Тапетите основават избран резултат на игра на сенки, който ще добави страховит резултат и хубост в атмосферата на дневната. В случай на контрастна композиция от тапети стаята ще наподобява като неповторим музеен експонат, което безспорно ще подчертае нейната характерност и специфичен темперамент.

Тапети за спалня

Ето за какво тя би трябвало да бъде подредена по метод, който подготвя към отмора. Независимо дали спите, учите или гледате телевизия, спалнята ви би трябвало да дава опция за успокоение и релаксация. Не е мъчно да превърнете всяка стая в мечтано място за релаксация като поставите тапети на тъкмо такава тематика.

Тапетите в основават чувство за напълно ново пространство. Не единствено методът, по който наподобяват, само че и методът, по който ви карат да се чувствате. Цветовете и претекстовете би трябвало да са тонове, които допълват интериора на спалнята ви и оказват помощ за основаването на спокойна атмосфера.

Изберете от редица разнообразни тапети за спалнята си, които ще внесат ново въодушевление в стаята. Лесно е да употребявате тапети в дома си, в офиса или в други пространства, тъй че за какво да не се възползвате от дизайн с самостоятелен щемпел, с цел да придадете персоналния си почерк във визията на помещението?

Търговците оферират невероятни хрумвания за тапети за спалня, които ще придадат ново въодушевление, ще създадат помещението да наподобява по-просторно или по-уютно. Намерете неповторими тапети, които да дават отговор на вашия персонален жанр и метод на живот. Онлайн тапети се оферират във всички размери и модели, тъй че да могат да бъдат приспособени към всеки жанр на обзавеждане!

Успокояващият темперамент на фона и яснотата на дизайна разрешават да се съобщи ясно обръщение. Използваните цветове са неподвластни на времето и изтънчени, като обезпечават релаксираща среда за посетителите.

 тапет за спалня

Използването на фантастични цветя е постоянно срещана наклонност, която набира известност от година на година. Те се употребяват за основаване на по-причудлива или мечтателна хармония. Обикновено употребявани в букети, тези цветя допълват други типове дизайн на букети и могат да бъдат направени от бели рози до червени карамфили.

Почти няма ограничавания за прибавянето на модел тапети в дома ви. Можете да употребявате шарки, които ще прибавят живот и сила, или да изберете шарки, които ще поддържат елегантно, само че приглушено въодушевление. Независимо от желанията ви, тапетите са превъзходен метод да придадете жанр на всяка стая в къщата.

Тапети за баня

Инсталирането на тапети за баня също има доста преимущества. Виниловото покритие, което разрешава на водата да тече по него, да вземем за пример, прави процеса на инсталиране бърз и елементарен. Когато се употребяват в мокри пространства, е наложително всички зони, от които може да проникне мокър въздух (фуги, отвори към тавана, порти и прозорци, и т.н.), да се обработят с нужните средства.

За разлика от тапетите за други пространства в къщата, тапетите за баня би трябвало да дават отговор на специфичните условия в помещението и за тяхната апаратура може да има потребност от специфичен инструмент и подготовка. В резултат на това тапетите се инсталират и отстраняват елементарно, и устоят доста повече. Ако търсите тапети за баня, търсете такива, които могат да устоят и на най-тежките водни условия.

 тапет за баня

Модерните тапети за баня се трансформират в една от най-популярните фешън трендове. Новият дизайн е елементарен, елементарен за инсталиране и на ниска цена както за притежателите на жилища, по този начин и за дизайнерите. Тази наклонност има доста преимущества, които ще ви накарат да изберете този вид украса.

Поставянето на тапети в банята е превъзходен метод да персонализирате пространството и да създадете образ, който дава отговор на вашата характерност. Важно е обаче да помните, че в това мощно натоварено помещение имате по-малко пространство за работа спрямо други елементи на дома. Освен това би трябвало да внимавате с потреблението на тапети, тъй като те могат да доведат до появяването на плесен и мухъл.

Трябва да вземете поради всички съображения, който може да основат условия за развиване на неприятни феномени в банята. Това, несъмнено, се случва и при плочките и боите, по този начин помислете за положителната вентилация в и за слагането на тапетите от същински майстори. 

3Д тапети

В основата си 3D тапетът е направен от специфична влагоустойчива PVC материя. Тя защищава всяка повърхнина от плесен и мухъл и не им разрешава те да обхванат на повърхността. Освен това е антибактериална, устойчива на удари, звукоизолираща и топлоизолираща. Може да се употребява във всяка стая на дома ви – в това число в банята!

3D самозалепващите се тапети станаха доста известни през последните години. Високото качество, ниското тегло и гъвкавостта са главните аргументи за триумфа им на пазара. Можете да употребявате този артикул, с цел да придадете на стените си напълно нов тип с минимални старания.  

3D тапетът е изображение, направено по поръчка, което може да се приложи върху стените на всеки дом или офис. Освен това имате цялостен надзор върху метода, по който те наподобяват и се усещат. Ако търсите тапети, които са лесни за слагане, без да се прави компромис с качеството, това е точнл този тип!

– – –

3D самозалепващите се тапети са превъзходен избор за хора, които желаят да украсят дома си с стеснен бюджет, и са доста лесни за слагане даже за хора, които не са се занимавали с това преди. Тъй като цената им е ниска, хората могат да си разрешат да ги конфигурират по доста способи, които дават отговор на техните потребности и усети – от богато украсени шарки до гладки текстури.

Сега е по-лесно от всеки път да превърнете всяка стая в неповторимо пространство. С богат избор от сбирки 3D тапети можете да изберете модели и релефи, които съвършено ще добавят естетиката на вашия дизайн. Разгледайте безкрайните благоприятни условия и намерете съвършената визия за своя дом още през днешния ден!

Фототапети

 фототапет

Фототапетите с 3D резултат звучат забавно и примамливо, нали? Цветните 3D филми с доста реалистични изображения дадоха ентусиазъм на дизайнерите и им разрешиха да основат 3D тапети. Основната характерност на тази невероятна категория е способността й да имитира действителността, като основава триизмерна картина.

Фототапетите са направени от PVC и са лесни за слагане. Не оставят неприятни следи по стените, когато се отлепят. Това разрешава бързо и безпроблемно залепване, заради което тези фототапети са отличен избор, в случай че би трябвало бързо да създадете подобаваща атмосфера в дома си.

– –

Фототапетът е мек, равен и елементарен за потребление материал. Фототапетите се слагат благодарение на особено лепило, което разрешава мечтаният резултат да се повтаря неведнъж. Фототапетите също по този начин са изцяло отстраними, без да се поврежда повърхността на стените.

Предимствата на потреблението на фототапети включват следното. Лесно и бързо нанасяне без потребност от лепило. Безпроблемно залепване към стената и никакви следи при отлепване. Разнообразие от тематики и цветове. Изобилието от хубост, което може да се реализира стс забележителни и истински фототапети е просто изумителна.

Видове лепила

За да бъде монтажът първокласен, лепилото би трябвало да подхожда на основата на тапета. Стенно покритие на хартиена основа (хартиени тапети или хартиени тапети с винилово покритие) би трябвало да се инсталира с универсално лепило, което работи както върху хартия, по този начин и върху винил.

Също по този начин би трябвало да помислим с какъв тип лепило ще ни е по-удобно да работим – с водоразтворимо лепило, което би трябвало да смесваме сами, или с готово за приложимост лепило. Освен че не се нуждае от предварителна подготовка, готовото за приложимост лепило обезпечава по-силно залепване и е уместно за тапети с внимателен горен пласт.

 четки и лепило за тапети

Търсете лепила подобаващи за всички типове тапети. Обикновено тази информация можете да я вземете от описанието на лепилото. Като експерти или хора в бранша “направи си самичък ” знаете какъв брой е значимо да спазвате инструкциите на производителя. 

Когато става въпрос за избор на лепило, би трябвало да вземете поради метода, по който ще се употребява, и типа на тапетите, върху които ще се ползва. Например, водоразтворимите лепила могат да се смесват за тежки или леки винилови тапети – както е посочено в описанието на продукта. Има самозалепващи се тапети, за които не е нужно лепило, само че това също се съветва с търговеца на тапета.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР