Танзанийските власти в четвъртък депортираха южноафрикански беглец, който имитира смъртта

...
Танзанийските власти в четвъртък депортираха южноафрикански беглец, който имитира смъртта
Коментари Харесай

Танзания депортира южноафрикански беглец, имитирал собствената си смърт при пожар в затвора

Танзанийските управляващи в четвъртък депортираха южноафрикански дезертьор, който имитира гибелта си в пандиза и избяга в източноафриканската страна.

Табо Бестър, известен като „ изнасилвачът във Facebook “, за примамване на жертвите си посредством мрежата на обществените медии, беше задържан предходната седмица дружно с приятелката си в Танзания.

Той излежаваше доживотна присъда, когато избяга от южноафрикански затвор предишния май.

35-годишният беше наказан за изнасилването и убийството на приятелката си модел през 2012 година Той също по този начин беше приет за отговорен през 2013 година за изнасилването и грабежа на две други дами.

Властите започнаха търсене на Бестър през март, откакто нов отчет от аутопсията откри, че мъжът, умрял в затворническата килия, в действителност не е Бестър, което принуди него и приятелката му да избягат.

На парламентарно чуване в сряда беше обявено, че пазачите на пандиза са помогнали на Бестър да фалшифицира личната си гибел, като са вкарали незаконно мъртвец в затворническата му килия, който е бил разпален, а по-късно се твърди, че той е починал, като се е самоубил.

Властите споделиха, че бягството от пандиза е разкрило недостатъци в пандиза за сигурност в страната, ръководен от частна английска охранителна компания G4S.

Полицейският комисар Фани Масемола сподели пред кореспонденти, че приятелката на Бестър доктор Нандифа Магудумана е изправена пред няколко обвинявания – в това число подкрепяне и съучастничество в бягството, ликвидиране и машинация. Очаква се тя да се яви за първи път пред съда в четвъртък.

Бащата на Магудумана и отхвърлен надзорник от пандиза, упрекнат в подкрепяне на бягството, бяха упрекнати в ликвидиране, палеж и други закононарушения по-рано тази седмица.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР