Таня Тингарова е момичето, което е свирило в над 60

...
Таня Тингарова е момичето, което е свирило в над 60
Коментари Харесай

Честта да носиш цигулката на Таня Тингарова

Таня Тингарова е момичето, което е свирило в над 60 страни по света. Аплодирали са я шейхове в емирствата, взела участие е в единственото по рода си шоу на Бродуей на транспортен съд, имала е щастието да дели една сцена с Андреа Бочели. Свирила е на невероятни места - в пещера, на хеликоптерна площадка, на върха на небостъргач, както и над пистата на Формула 1.

 

Пловдивчанката хваща цигулката едвам на шест години. На 13 към този момент е измежду десетте деца от целия свят, които печелят цялостна стипендия за една от най-престижните частни академии за изкуства в Калифорния. 

Продължавайки образованието си в Ню Йорк като класическа цигуларка, тя развива още по-силен афинитет точно към електрическия инструмент.  Прочува се с артистичния псевдоним Таня Стрингс, а по афишите я показват като " цигуларката с демонски гений и ангелска музика ".



Още помни по какъв начин идва невръстна в Америка изцяло сама, без родителите си. Първите няколко месеца <210> било извънредно мъчно, още повече че не знаела британски. 20 години по-късно животът <210> я връща там още веднъж, защото намерила настоящия си брачен партньор. Един съумял българин оттатък океана. 
Срещнали се поради ковида, за което е признателна на пандемията 

Имала присъединяване в България, тъкмо когато и бъдещият <210> брачен партньор се бил завърнал. Той отпътувал на 16 години с родителите си за Америка без нищо. Успява да направи шеметна кариера в Силициевата котловина в Сан Франциско. Когато се е срещнала с него, към този момент е вицепрезидент на най-голямата телевизия в Америка - CBS.  След това му оферират мечтаната работа - отива да работи като изпълнителен шеф на технологиите на предшественика на Гугъл - компанията Ask. Тингарова е една от аргументите той да се завърне в България, за което тя се гордее доста. След 20 дни той <210> предложил брак. Било обич от пръв взор. Всички са се шегували с него, че обиколил целия свят и най-после си намерил пловдивчанка.
Самата цигуларка изкарала 10 години в САЩ


 После потърсила нова случка и по този начин се озовала в Абу Даби и Оман. Животът <210> предлага непрекъснато забавни случки и срещи. 

Малко преди да замине за Америка Таня записала две песни. Едната била " Една българска роза ", инструментал ремикс на Deep Zone. Решила да направи клипа по улиците на Сан Франциско и емблематични места на града - като моста и Китайския квартал.  Била с алена рокля като българската роза и всички се спирали по улицата да я питат от кое място е тази ария. Обяснила им, че розата е признакът на България. Снимали и пред един китайски ресторант. Собственикът ги поканил на обяд, защото бил доста впечатлен от песента. Оказало се, че малко преди Таня и екипа <210> в заведението снимали " Матрицата " с Киану Рийвс. 



 Използвала сватбеното си странствуване в Кабо Сан Лука, фамозен мексикански курорт, с цел да запише ново парче. Кавър на песента " Over the Rainbow " на хавайския музикант Израел Камикавиво`оле. За клипа наели една дървена лодка с локални хора. Отишли до локалния Плаж на влюбените, прилежащ на този на разведените. Наоколо имало други туристи, които пощурели от парчето. 

Собственикът на лодките снимал случката и тя събрала 200 хиляди гледания единствено за месец в Youtube.  Докато избирала сватбена рокля в Сан Франциско пък попаднала на българка шивачка, която <210> била огромна фенка.  Жената се разплакала и се снимала с нея. 
Голямо премеждие се оказала и поканата за празненство за финала на Формула 1
 в Абу Даби. Влизало се с ключова дума, а вътре било цялостно с фамозни актриси и модели. Когато влезнал шейхът на емирството, я помолили да изсвири нещо. Когато Таня хванала цигулката, всички занемяли. Шейхът пък толкоз се заплеснал, че изтървал последната обиколка на надпреварата. После похвалил българката, че свири ужасно. Последвала покана за празненство и на неговата яхта. Накрая Таня тръгнала към асансьора с други девойки. Шейхът обаче я спрял на вратата и й споделил, че този асансьор не е за принцеси. Пожелал да <210> носи персонално цигулката, отворил различен асансьор и й споделил, че счита за огромна чест, че тя е свирила за него. После са се озовали на неговата яхта по секрети коридори.



Да й носи инструмента поискал и капитанът на кораба, който 23 години подред печели най-луксозния круиз в света. Световната обиколка тръгвала от остров Мавриций, където имало празненство за ВИП пасажерите. Таня трябвало да взе участие в програмата, само че закъсняла. Посрещнали я с гневни погледи, само че след осъществяването й всички били във екстаз. 

Впрочем, Таня към този момент си има и щатен носач на цигулката. Това е брачният партньор й, а повода е залог от сватбата. Уговорката била, в случай че булката отчупи по-голямото парче от питата, да каже няколко стремежи, които младоженецът би трябвало да извърши. Едното било да носи превъзходния инструмент, който е в топ 10 на италианските майстори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР