Таня Богомилова и актрисата Койна Русева се изправиха в любопитен

...
Таня Богомилова и актрисата Койна Русева се изправиха в любопитен
Коментари Харесай

Таня Богомилова и Койна Русева в плувен дуел на турнир в Стара Загора

Таня Богомилова и актрисата Койна Русева се изправиха в любопитен показателен плувен двубой по време на интернационалния шампионат „ Руси Русев “, състоял се в Стара Загора на 22-23 октомври. В конкуренцията, проведена от локалния клуб Траяна със съдействието на общината, участваха над 260 състезатели от 30 клуба.

Дуелът сред Богомилова и Койна Русева, която е щерка на локалния треньор и състезателен активист Руси Русев, се организира директно след формалното разкриване в събота.

Олимпийската шампионка от Сеул’88 и дълготраен общоприет секретар на БФПС плува бруст, а актрисата кроул. Дамите направиха ужасно шоу и бяха бурно приветствани от състезателите и публиката.

Турнирът на 25-метровия общински басейн се организира за 11-и път и беше в четирите възрасти с държавни шампионати – от деца на 11 години, младша, старша до мъже и дами. Парични награди имаше за състезателите с най-хубавите две достижения във всяка категория по точковата система на ФИНА, както и награди от Arena.

При мъжете и дамите по 300 лева прибраха Виктор Стратиев от домакина Траяна и Петя Боянова от столичния Левент, също родена през 2003 година Двамата са най-титулуваните в пола си с по 6 трофеи.

Най-добрите в старшата са състезателите на Левски 2014 Александър Хончаренко и Олга Рибалко. Получиха награди от по 200 лева В младшата отличниците са Димитър Докузов (Пирин, Благоевград) и Десислава Белова (Черноморец, Бургас) с награди от по 160 лева

При децата двете най-хубави достижения и по 100 лева са за Васил Узунов (Вихрен Сандански) и Петра Захариева (GD Sport, Благоевград).

Три тимовете таблицата по медали оглави Траяна с 40 оценки и 18 трофеи. На второ място е GD Sport (22,12), а тройката оформи Левент (20, 11).

“Броят на медалите не е значим, тъй като имаше състезатели със мощни достижения, които участваха единствено на две или нетипични за тях дисциплини. По значимото е, че през последните няколко години шампионатът „ Руси Русев “ се наложи като събитие, на което изгряват нови обещаващи плувци. И освен това издание имаше четирима-петима младоци, впечатлили с резултатите си и те ще бъдат фактор отсега нататък “, разяснява Стефан Вачев, уредник на надпреварата и старши треньор на Траяна.

Вачев добави, че следващата година шампионатът ще бъде в четири полудни, ще стартира от петък и ще има генерално класиране по точки.

BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР