Танцовият състав на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци

...
Танцовият състав на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци
Коментари Харесай

Северняшкият ансамбъл ще представи страната ни в Южна Корея


Танцовият състав на Северняшкия отбор за национални песни и танци " Иван Вълев " се приготвя за турне в Южна Корея. Там изпълнителите ще показват Плевен и България на един от най-престижните интернационалните танцови състезания, заяви за Българска телеграфна агенция Данаил Цолов, шеф на ансамбъла.

Танцовият конгрес е от 19 до 27 септември. Организира се от " Фондация за изкуства " на град Чонан и е под егидата на Федерацията за интернационалните танцови фестивали. 

" Фестивалът е посещаван годишно от над милион души, като е четирикратен притежател на премията " Най-добър фестивал на ФИДАФ ", сподели Цолов. Общият награден фонд е на стойност над 30 000 щатски $.

Танцьорите на Северняшкия отбор към този момент са почнали своята подготовка, като имат желание да вземат участие с стратегия, която да показа магията на българските национални танци.

Турнето в Южна Корея е третата интернационална изява на Северняшкия отбор за тази година. През юли месец изпълнителите участваха дружно с Гвардейския внушителен оркестър във фестивала " Basel Tattoo 2022 " в Базел, Швейцария. Преди това ансамбълът се показа в Дунавския карнавал, извършен в Будапеща, Унгария.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР