Танците на пилон се струват на зрителите провокативни и красиви,

...
Танците на пилон се струват на зрителите провокативни и красиви,
Коментари Харесай

Потрес в ефира на bTV! В ранни зори полуголи мадами се разчекнаха на пилот

Танците на стълб се костват на феновете провокативни и красиви, само че са и много сложни. Някои ги дефинират като спорт, други като танц или изкуство.

Именно по подобен абсурден метод bTV реши да разсъни феновете си. В ранните часове на съботния ден в ефира на малкия екран полуголи мадами се разчекнаха на водач в студиото на "Тази събота ".









Една от версиите за танците на стълб е, че са зародили като бойно изкуство, разкри инструкторът по танци на стълб Диана Терзийска. Родината им е Индия и са се зародили през XII век като изкуство за извършения, наречено Mallakhamb.

Днес танците на стълб са знаменит феномен, а напоследък набират все по-голяма известност и в България измежду от ден на ден и разнообразни хора.

Диана Терзийска е управител продажби във финансова институция, само че е разкрила танците на стълб, до момента в който е била в майчинство.

"Реших, че би трябвало да спортувам нещо. Нищо не ме беше грабвало толкоз, както танците на стълб. Разбрах, че е моето нещо ", споделя Дина пред bTV.

Разтоварване от тежкото всекидневие посредством polе dance открива и Борислава Киркова, която работи като рекламист.

"Ако имаш състезателен опит, това оказва въздействие при заниманието с polе dance, само че той не е наложителен ", споделя Борислава.

Едно от публикуваните клишета е, че танците на стълб са единствено за дами, само че от ден на ден мъже също се занимават с това.

"Мъжете възприемат пилона като лости и вършат доста по–силови детайли от нас ", разкрива Борислава.

"Напредъкът при всеки е друг, някой при втората подготовка могат да вършат комплицирани извършения ", споделя Деница.

"Танците на стълб като всеки тип акробатика са травматичен спорт, само че когато се практикува вярно, травмите не се случват”, споделя Борислава.

Предстои Pole Art Bulgaria, e единственото по рода си професионално съревнование по танци на стълб у нас. Първото му издание е било преди 2 години. Събитието е още едно доказателство за заливащата се известност на това изкуство у нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР