Танкове и превозни средства на израелската армия напуснаха пределите на

...
Танкове и превозни средства на израелската армия напуснаха пределите на
Коментари Харесай

Израелската армия изтегля танкове от болницата Аш Шифа в град Газа,

Танкове и транспортни средства на израелската войска напуснаха рамките на болничното заведение, в която влязоха преди две седмици. Според публицист на Агенция Франс Прес, намиращ се в региона на болничното заведение, армията е изстреляла снаряди, с цел да прикрие отдръпването на танковете си и е напуснала квартала " Ар Римал ", с цел да се насочи към югозападната част на град Газа.

Израелската войска към този момент не е удостоверила тази информация.

Здравното министерство на " Хамас " съобщи през днешния ден, че е намерило десетки трупове в болничното заведение " Аш Шифа " след изтеглянето оттова на израелската войска, съобщи Франс прес.

" Десетки тела на мъченици, част от които разлагащи се, бяха открити в болничното заведение " Аш Шифа " и към нея ", се споделя в изказване на министерството, в което се прецизира, че на материалната база на болничното заведение са нанесени съществени вреди.

Междувременно израелската войска съобщи, че при офанзива с дрон против южния израелски град Ейлат са били нанесени вреди на постройка, съобщи ДПА.

Дронът е бил пуснат против Израел от изток, се споделя в изказване на израелските въоръжени сили от ранните часове на днешния ден, оповестено в информационното приложение " Телеграм ". Щетите са минимални, при офанзива не са били ранени хора.

Израелската войска и преди е съобщавала за оповестена въздушна паника в града, ситуиран на брега на Червено море.

Снимка: БТА/АР

Според израелски медии дронът евентуално е обвързван с групировката " Ислямска опозиция в Ирак ".

ДПА прецизира, че става дума за организация, състояща се от проирански групировки, които работят дружно, откогато стартира войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в линията Газа.

Израел предприе военната си интервенция в Газа след невижданата офанзива на бойци на " Хамас " против еврейската страна на 7 октомври предходната година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР