Тънката талия и стройното тяло са не само общоприет стандарт

...
Тънката талия и стройното тяло са не само общоприет стандарт
Коментари Харесай

Диетолог споделя малко известни съвети за стопиране на покачването на теглото

Тънката талия и стройното тяло са освен общопризнат стандарт за хубост, те са знак на деликатна грижа към себе си. Често обаче изваяната фигура е сложна за реализиране изключително с придвижване на възрастта. Диетата и тренировките оказват помощ за поддържане на формата, само че се оказват незадоволителни, с цел да спрат покачването на тежестта при доста хора. Диетолози споделят своите препоръки, с чиято помощ да откриете повода за напълняването, да преустановите покачването на килограми и да си върнете младежката фигура.

1.       Пропускате да броите калориите.

Важно е освен какво ядете, само че и в какви количества. Ако си мислите, че може да изядете кг банани дневно сред обособените хранения, считайки че плодовете са потребни и няма да навредят на фигурата ви, грешите. Диетолозите припомнят, че 500 калории са си 500 калории без значение дали ги консумирате от банани, ябълки, сирене, или от торта, сладкиши и тесто. По-здравословно е да си ги набавите от плодове, зеленчуци и богата на белтъчини храна, а не от сладки изкушения, само че за крайния резултат – отслабването значение имат най-много цифрите – погълнатите калории, а не храната, от която идват.
 Хората, които в никакъв случай не би трябвало да одобряват хапчета за намаляване Хората, които в никакъв случай не би трябвало да одобряват хапчета за намаляване
Хапчетата за намаляване обгръщат клас медикаменти с целящи събаряне на тегло без полагане на физически старания. Много от тези медикаменти съд...

2.       Не изследвате хормоните си.

Дамите, склонни към напълняване и несъумяващи да стопят непотребните килограми, е редно да се видят със експерт и да проследят своите хормони – тези на щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза, женските хормони. Много постоянно хормоналният дисбаланс или затрудненото действие на щитовидната жлеза водят до неконтролируемо повишаване на тежестта, даже да гладувате. Запишете си час при своите ендокринолог и гинеколог и проверете лакома ли сте, или има друга причина за напълняването.

3.       Не внимавате с медикаментите, които приемате

Много от антидепресантите и разнообразни добавки водят до повишаване на тежестта. Ако се борите с непотребните килограми, проверете дали вашето лекарство или добавки не води до повишаване на тежестта. В случай на сходни странични резултати, те би трябвало да бъдат разказани в листовката.
 104-килограмов мъж отслабна с 34 кг и показа тайната на триумфа 104-килограмов мъж отслабна с 34 кг и показа тайната на триумфа
104-килограмов гражданин на индийския град Пуна, щата Махаращра, е измършавял с 34 кг за една година, написа изданието Times of India....

4.       Не приемате задоволително незаменими аминокиселини

Дефицитът на незаменими аминокиселини намалява метаболизма фрапантно. Това води до бързо наддаване на килограми, без да сте нараснали приема на храна. Недостигът води и до други съществени здравословни проблеми – сърдечно-съдови болести, диабет.

5.       Задържане на вода

Диетолозите поучават да обръщате внимание на отоците по тялото и задържането на вода. Килограмите ви може да порастват не поради струпване на мазнини, а поради задържане на вода. В този случай би трябвало да се открие повода за това и да се лекува тя, с цел да се възстановява телесното тегло. Подуването и задържането на течности от време на време са признак на рискови заболявания като сърдечна или бъбречна непълнота, които изискват незабавна лекарска интервенция и съществено лекуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР