Там вече са други две лъвчета от зоопарка – Терез

...
Там вече са други две лъвчета от зоопарка – Терез
Коментари Харесай

И спасеният лъв Асен заминава за Холандия

Там към този момент са други две лъвчета от зоопарка – Терез и Масуд.

В края на ноември предходната година 3-годишният Асен дойде в тежко положение в София, откакто месеци наред бе живял в неприятни условия. Тогава профилираният екип, събран от интернационалната фондация „ Четири лапи “, откри, че той е обезводнен, изнемощял и с дистрофия на мускулите поради неналичието на придвижване.

„ Той беше на прага на гибелта – разяснява Явор Гечев от „ Четири лапи “ по bTV. – Ние го открихме в доста тежко положение, затворен в едно тясно вътрешно помещение без положително разчистване, без задоволително храна. Де факто го бяха оставили да почине в това помещение. Успяхме да го измъкнем в последния миг “.

Фондацията открива Асен напълно инцидентно, става известно, че даже в регионалната дирекция по сигурност на храните не са знаели, че този лъв живее в зоопарка и то – при тези условия, сподели Гечев. Именно от ОДБХ се свързали с „ Четири лапи “ и помолили за помощ.

Няколко месеца Асен живя в Столичния зоопарк, до момента в който положението му се усъвършенства. Освен забележимата смяна в тежестта, към този момент има смяна и в държанието му – има самочувствие, доста по-спокоен е и е доста по-стабилен като походка, с помощта на лекуването. За страдание, до края на живота си Асен ще бъде на медикаменти, под непрекъснато наблюдаване и грижи.

Гечев чака до на следващия ден вечерта Асен да е в Холандия и най-вероятно във вторник сутринта ще е в новия си дом. Родителите на Асен – Рая и Хектор, също са в София, за които на този стадий се поставят най-хубавите грижи. За тях също ще се търси дом.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР