Там ще могат да живеят хиляди американски войници със семействата

...
Там ще могат да живеят хиляди американски войници със семействата
Коментари Харесай

Изграждат най-голямата база на НАТО в Европа на 62 километра от Дуранкулак

Там ще могат да живеят хиляди американски бойци със фамилиите си . Румънската страна ще влага съвсем 2,5 милиарда евро в плана . Той има за цел да укрепи въздушната инфраструктура, в това число нови писти, нова контролна кула, сигнална и радионавигационна система, полетен симулатор, само че и хангари. Ще има административни и обществени здания, учебни заведения и детски градини, магазини, заведения за хранене, кино и даже болница.

В базата ще живеят 10 хиляди бойци от НАТО, дружно със фамилиите с и.

Решението за разширение въз основата идва в подтекста на войната, която се води през последните две години на източната граница на Румъния.

" Това е гаранция, удостоверение на уговорките на сътрудниците от НАТО за подсилване на източния фланг. Базата ще стане най-важната конструкция на НАТО наоколо до спора ", разяснява геополитическият специалист Дорин Попеску.

Американските сили употребяват базата от 1999 година, добавя Българска телеграфна агенция. В момента в нея са ситуирани детайли от 101-ва въздушнодесантна дивизия на Съединените щати, както и съюзнически бойни самолети, които оказват помощ в задачите на въздушната полиция.

Констанца се намира на 62 километра от пограничното българско черноморски село Дуранкулак.

На образователен полигон " Ново село " се организира взаимна полева подготовка на формированията от Многонационалната бойна група на НАТО в България

На образователен полигон " Ново село " се организира взаимната полева подготовка " Shaping Armour " с присъединяване на формирования от България, Албания, Италия, Северна Македония и Черна гора, които са в състава на Многонационалната бойна група на НАТО в България. Целите на подготовката бяха да се надгради оперативната съгласуемост сред формированията от бойната група, да се усвоят процедурите за ръководство на формированията, както и да се обменят опит, тактики, техники и процедури сред участниците.

Освен формированията от състава на Многонационалната бойна група в подготовката взе участие и танков взвод от Центъра за подготовка на експерти - Сливен.

Република България взе участие в Многонационалната бойна група с офицери в командването и щаба, както и с една механизирана рота от състава на 31-ви механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада на Сухопътните войски.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР