Там, където лявото е обединено – Левицата!“, БСП и други

...
Там, където лявото е обединено – Левицата!“, БСП и други
Коментари Харесай

Манолова: Там където лявото е обединено, постигаме успехи

„ Там, където лявото е обединено – „ Левицата! “, Българска социалистическа партия и други леви обединения – там реализираме резултати. Резултатът на Ваня Григорова в София е доста добър. Браво на Ваня – доста положително показване. По същия метод са доста положителни резултатите ни и в Русе, където още веднъж обединената левица има превъзходство в общинския съвет, има определен кмет. По същия метод стоят нещата във Вълчи дол, Родопи, Павликени. На втори тур обединеното ляво също сподели, че може да прави положителни резултати в полза на жителите – Шумен, Силистра, Дупница, Берковица. “

Това разяснява водачът на „ Изправи се България “ и част от лявото обединяване „ Левицата! “ Мая Манолова по отношение на локалните избори пред „ БНР “, допълвайки: „ В същото време, там където лявото е настрана, където Българска социалистическа партия е против „ Левицата! “ като Сливен, където имахме брилянтен претендент, само че той не стигна до балотаж поради това, че Българска социалистическа партия поддържа различен претендент, който също беше стойностен човек. Ако в градове като Сливен или Смолян се бяхме събрали дружно, там също щяхме да имаме определени кметове. Което в изискванията на рецесии и турбуленции е извънредно значимо за жителите да имат кмет, друг от сглобката, който да е обществен, да спре корупционните схеми и да работи за жителите. Там, където сме разграничени, губим и двете страни. “

Като за първо присъединяване в локални избори Манолова уточни, че обединението има положително показване и даде образци с това, че има общински съветници във всички области, със 78 съветника там, където „ Левицата! “ се е явила независимо и още 158 на местата, където са били в коалиция. Лявото обединяване има определени 32 кмета , които е издигнало или подрепило.

По думите на Манолова екипът на Ваня Григорова е задължен да апелира изборния резултат и уточни, че екипът на „ Левицата! “ ще помогне оптимално при подготовката на жалбата . Според нея, в случай че се намерят задоволително причини този път може да се чака и удобно решение на съда за разлика от преди 4 години, когато Манолова се изправи против ГЕРБ в София по времето, когато партията държеше и изпълнителната , и законодателната , даже и правосъдната власт . Сега Мая Манолова уточни, че този път Ваня Григорова не се е явила сама, а зад нея е стояло обединеното ляво и резултатът е добър и едвам 1% не доближава, с цел да бъде определена за кмет.

По думите на Манолова този път дефицитите не са толкоз в изборните секции за разлика от 2019 година, когато в 900 секции протоколите бяха безусловно преправени . Сега не са толкоз префинени изборни измамници и би трябвало да се обърне повече внимание по какъв начин са одобрявани и записани резултатите от секционните комисии в Информационно обслужване и по какъв начин са си свършили работата там.

Според „ Левицата! “ държавното управление се е провалило при подготовката на изборите . Манолова уточни, че похищението върху машините е осъществено от сглобката и главно от ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ ИТН “ /ИТН/ и техния хор, само че и от представители на държавното управление със забавеното узаконяване на машините за гласоподаване. Манолова насочи рецензия и към ЦИК , които по думите ѝ лековато са премахнали машините за първия тур на вота и аргументира тяхната по-ефективна работа с образец по какъв начин с машинно гласоподаване няма по какъв начин да бъдат откраднати 450 000 гласа на хора, които са отишли да гласоподават, а след това гласът им го няма, разгласен е за нереален или е сменен с различен избор.

Манолова остро подлага на критика и оферти от държавното управление пакет данъчни закони , който трябваше да се гласоподава от Народното събрание като ги дефинира като поредна тесла , която готви кабинетът към жителите. Тя уточни, че е ясно, че в хазната няма пари , тъй като не се събират налозите и има 1,5 милиарда лв. закъснение със събирането на Данък добавена стойност, само че вместо да се подхващат ограничения против това, страната е заложила внезапно повдигане на налозите за жителите и уточни като образци като облагането на гражданските контракти по същия метод като трудовите или налагането на „ налог донус “, „ налог бакшиш “, с който ще се таксуват даже бакшишите на работещите в обслужващата сфера – сервитьори, фризьори, козметици, бармани за всеки бакшиш. Ще се вдигне внезапно налог здания и такса боклук за жителите посредством фрапантно повдигане на данъчните оценки. Но в това време налог върху свръхпечалбите не се планува.

„ Банките на годишна база са вдигнали облагите си с нови 81% по отношение на деветмесечието на предходната година, те издевателстват над българските жители, а няма воля в болшинството в Народното събрание да им таксува спомагателните свръхпечалби.  Така е и с оръжейните търговци, по този начин е и с фармацевтичните компании, телекомите. Те ще печелят колосални суми през идната година, а ще се събират по нови 10 кожи от жителя “ , беше безапелационна Манолова.

Тя уточни като неработеща PR мярка и желанието да се връща 0,05% от събраното Данък добавена стойност на жителите като даде образец по какъв начин един естествен човек на междинна заплата, в случай че харчи по1200лв на месец и добросъсветно събира касови белешки ще си върне 1 лев от страната, а обещаваните до 100 лв. са надпълно недостижими.

Мая Манолова дефинира като скандално и желанието на държавното управление да лишат пенсионерите от коледни надбавки и предложи тези 50-70 лв. да ги съберат от банките и телекомите.

Заради това водачът на „ Изправи се България “ разяснява, че сглобката се е провалила . И поради присъединяване си в изборите, и поради политиката, която води. По думите ѝ тя е нездравословна за хората и следва да се разпадне.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР